Skocz do zawartości

Witaj na pokładzie !

Zarejestruj się aby uzyskać dostęp do wszystkich możliwości oferowanych przez naszą społeczność. Po zalogowaniu możesz zakładać tematy, odpowiadać w istniejących, przeglądać i dodawać zawartość galerii, korzystać z systemu reputacji, prywatnego komunikatora i wielu innych opcji!

Ten komunikat zostanie usunięty, gdy się zalogujesz.

Poradniki Star Citizen

Potrzebujesz drogowskazu? Skorzystaj z naszych poradników!

Porozmawiajmy na żywo!

Chcesz pogadać na żywo? Dołącz do nas na Discordzie!

Dołącz do Ater Dracones!

Szukasz wyborowego towarzystwa do gry w Star Citizena i nie tylko? W Ater Dracones znajdziesz sporo interesujących osób, wsparcie i fajny klimat, a także największą lecz posiadającą własny charakter praktycznie najstarszą aktywną polską organizację w SC.

Mimo iż jest nas wielu cenimy sobie indywidualność naszych członków, a aktywni mogą liczyć na możliwość kształtowania losów klanu.

• Promowany
    Nebthtet

Star Citizen Alpha 3.5.0 live!

Alpha 3.5 Star Citizen już jest live! Nowości jest sporo, tak więc bierzcie się za lekturę - w sam raz na długi tranzyt QT lub czas instalacji aktualizacji. Bardziej szczegółowy spis zmian  oraz link do patch notes po polsku znajdziecie pod graficznym podsumowaniem nowości.

Zwiedź ArcCorp

Nowa planeta pokryta miejską dżunglą

large.Arccorp_Planet_03-Min_.jpg

ArcCorp - najnowsza możliwa do zwiedzania planeta w systemie Stanton jest prawie w całości pokryta strukturami stworzonymi przez człowieka. Podróżuj przez pełne życia place i oświetlone neonami ulice Area18 (głównej strefy lądowania planety), odkrywaj lokalną kulturę miejską, poznaj charakterystycznych mieszkańców i znajdź now sposoby, aby zarobić parę kredytek.

large.Arccorp_04-Min_.jpg

Okiełznaj miejską dżunglę Stanton

large.Arccorp_Planet_01-1-Min_.jpg large.Arccorp_Planet_04-Min_.jpg

large.Arccorp_05-1-Min_.jpg

large.Arccorp_03-Min_.jpg large.Arccorp_02-Min_.jpg

large.Cropped_.jpg

Ożyj z ulepszonym dostosowaniem postaci

Stań twarzą w twarz z uniwersum dzięki pogłębionej palecie opcji

large.DNA_BANNER-2-Min_.jpg

Zaktualizowane systemy dostosowywania pozwalają na wyniesienie twojego awatara na nowy poziom - możliwość wyboru płci i łączenia cech wyglądu na unikalne sposoby stwarza niemal nieskończone możliwości.

Całkiem nowy ty

large.Female_Banner-Mincropped.jpg

large.Face08-Min.jpg large.Face07-Min.jpg

large.Face06-Min.jpg

large.Face05-Min.jpg large.Face03-Min.jpg

large.Face02-Min.jpg large.Face01-Min.jpg

Szybuj z nowym modelem lotu

large.FlightModel_Eclipse_02-Min.jpg

Kontroluj ponad 80 statków i pojazdów

large.ReliantMako_ArcCorp_032019-Min_.jpg

Wskocz do kokpitu i wypróbuj całkiem nowy system kontroli lotu. Cloud Imperium dokumentnie przerobiło całość tego doświadczenia maksymalizując kontrolę pilota nad maszyną i dodając grawitację do planet, aby osiągnąć głębszy i bardziej realistyczny lot atmosferyczny.

Seria MISC Reliant

large.ReliantALL_Daymar_032019-Min.jpg

Adaptuj się w wersji alpha 3.5

large.ReliantTana_Yela_032019-Min_.jpg

Świeżo udostępniona do lotów w alpha 3.5 seria Reliant od MISC zawiera zaawansowane technologie i design inspirowane Xi’am. Mający szerokie skrzydła, wielokierunkowe silniki manewrowe, w pełni przegubowy kokpit z horyzontalnym i wertykalnym trybem lotu, jak i przestronną przestrzeń mieszkalną nadającą się do wielu funkcji Reliant dostosowuje się do szerokiego wachlarza zastosowań i sytuacji.

large.MISC_Reliant_daymar_122018-1-Min_.jpg

large.ReliantTana_Interior_032019-Min_.jpg large.ReliantSen_Interior_032019-Min_.jpg

large.ReliantMako_Interior_032019-Min_.jpg

A oto szczegółowe podsumowanie nowości, jakie znajdziecie w tej wersji...

• Grywalne postacie kobiece - po długim oczekiwaniu w końcu do Star Citizena trafiły grywalne postacie kobiece. Implementacja ich oznaczała przeróbkę prawie każdego interaktywnego obiektu w grze, by mógł być wykorzystywany przez dodatkowy model postaci - od siadania, poprzez przenoszenie i strzelanie po pilotowanie.
    • ArcCorp - rozległa planeta miejska pokryta megamiastem. ArcCorp oferuje nową Strefę Lądowania Area 18, w której gracze znajdą oświetlone przez neony miasto tętniące życiem.
    • large.MISCFreelancer_missile-Min_.jpgNowy model lotu - całkowicie nowy system kontroli lotu w grze, który ma zastosowanie do wszystkich statków w Star Citizenie. Przerobiono całkowicie całe doświadczenie lotu i dodano grawitację do ciał planetarnych z atmosferą. Nowy model lotu jest również zastosowany do wszystkich pilotów w grze sterowanych przez AI.
    • CIG Character Customization Technology - zaktualizowany system dostosowywania postaci gracza w Persistent Universe. Zawiera on nową technologię dostosowywania modelu twarzy postaci umożliwiającą graczom wybór spośród maksymalnie trzech głów źródłowych i łączenie różnych cech ich twarzy, by uzyskać w pełni dostosowaną postać. Zastępuje on poprzednie ponad sto permutacji postaci niemal nieskończoną pulą możliwości. Technologia ta jest używana zarówno przez modele postaci graczy, jak i NPC. Wszystkie opcje są dostępne zarówno dla męskiego modelu, jak i całkiem nowej opcji - żeńskiej wersji postaci.
    • Ulepszenia FoIP + VoIP - nowa technologia strumieniowania wideo, która pozwala graczom na uczestnictwo w rozmowach wideo bez względu na to, jak daleko od siebie znajdują się w Persistent Universe. Wcześniej, gdy inni gracze byli "przesyłani strumieniowo" z klientów serwera nie kwalifikowaliby się jako cele dla tego typu połączenia. Ta aktualizacja umożliwia graczom zadzwonienie do każdego w Star Citizen Persistent Universe za pośrednictwem technologii, która ocenia twojego klienta gry i strumieniuje dane do klienta drugiej strony połączenia jako treść wideo.
    • Sterowani przez AI łowcy nagród w świecie gry - łowcy nagród sterowani przez AI będą teraz atakować graczy za którymi wystawiono listy gończe, a siły bezpieczeństwa AI będą atakować graczy z wysokimi statystykami przestępczości.
    • Seria MISC Reliant - z trzema nowymi wariantami: Tana - dedykowanym do walki, Sen - zaprojektowanym do badań naukowych i Mako - "wozem transmisyjnym" wyposażonym w wiele kamer dla amatorów dziennikarstwa.
    • Rework 300i - nowo przerobiona i zrewitalizowana wersja jednego z pierwotnych statków w Star Citizen. 300i to premierowy luksusowy statek kosmiczny Origin Jumpworks, który może przetrwać w wielu sytuacjach takich jak wyścigi, walka kołowa lub po prostu eksploracja wszechświata - ze stylem.large.00_Valentine_SuperHornet-Min_.jpg
    • Anvil Hornet Heartseeker - nowy wariant Horneta wyposażony w wojskowymy osprzęt z najwyższej półki.
    • RSI Ursa Rover - specjalna edycja czterokołowego łazika upamiętniająca "Stella Fortuna", Star Citizenową wersję dnia Świętego Patryka.
    • Dwie nowe bronie okrętowe - działo tachionowe Banu Singe i seria działek balistycznych GT-870 Tarantula od Gallenson Tactical Systems.
    • Dwie nowe bronie FPS - karabin szturmowy S71 od Gemini i pistolet balistyczny Koda od Kastak Arms.
    • Projectile Manager - nowa technologia, która zmienia sposób, w jaki gra obsługuje wystrzelone pociski, radykalnie zmniejszając obciążenie procesora i poprawiając wydajność podczas gorączkowych bitew powietrznych i lądowych.
    • Ulepszenia trybu Star Marine - wprowadzono nową mapę trybu Eliminacji - Demien Comms, oraz przerobiono mapy Echo-11, zawierającą teraz nowy układ i opcje przemieszczania się. W trybie gry Last Stand dodano nową mechanikę Punktów Kontrolnych, która poprawia rozgrywkę oraz zwiększa czytelność.
    • Ulepszenia trybu Arena Commander - poprawiono interfejs użytkownika, który lepiej komunikuje graczom zestrzelenia, zgony i punktację.

large.Razor_EX_Front_02_.jpg

Rzecz jasna pełne patch notes po polsku są dostępne już u nas (dziękuję @komandor_tarkin za kupę pracy włożoną w ich tłumaczenie!).

Nie zapomnijcie podzielić się wrażeniami z gry w komentarzach oraz wątku dedykowanym wersji 3.5 LIVE, a także wrzucić atrakcyjnej "fotki" swojej postaci do specjalnego działu naszej galerii, a jeśli macie jakieś problemy z grą, nasz dział Flight School służy pomocą!

Dla tych, co z czytaniem się nie lubią (nie popieramy takiego podejścia!!!) podsumowanie zmian w formie filmowej:

Opinie użytkowników

Rekomendowane komentarze

W końcu :)
    jak w zeszłym tyg. chciałem sobie włączyć grę (normalną wersję) to mi luncher szalał i wywalał jakieś crushe. Mam nadzieję, że teraz pójdzie gładko:) jutro zaczynam się bawić świetnie się zapowiada. :)

Podziel się komentarzem

Odnośnik do komentarza
    Udostępnij na innych stronach

No i uniwersum znów się rozrosło już mamy prawie cały jeden układ słoneczny;). Można zwiedzać ArcCorp i strefe 18 w której są nawet rozsądne FPSy do tego 2 nowe księżyce więc samo to na pewno skradnie wszystkim parę h życia.

Podziel się komentarzem

Odnośnik do komentarza