Skocz do zawartości
  • 0
Darayaharus

Problem z instalacją gry/launcherem

Pytanie

Witam ponownie

Mam pewien mały problem z instalacją gry.

Dotarł do mnie wczoraj komputer polecony mi w innym temacie na tym forum więc postanowiłem sprawdzić jak SC działa na nowym sprzęcie. Ściągnąłem i zainstalowałem launchera ze strony RSI, a następnie go uruchamiam. Do tego momentu wszystko jest ok. Niestety dalej już nie jest tak dobrze. Launcher się uruchami dość sprawnie, sprawdza mi co jest potrzebne i przechodzi do ściągania plików. Pojawia się u dołu launchera pasek z postępami ściągania a pod nim trzy tradycyjne inforamcje: przewidywany czas do zakończenia ściągania, ilość wymaganą do ściągnięcia i aktualną szybkość ściągania. Niestety samo ściąganie się nie rozpoczyna (prędkosć zerowa, czas do zakończenia -nieokreślony w  formie --:--). Pojawia sie za to informacja nad paskiem postępów "Upgrade" a za nim migająca kropka. Stan ten trwał około 10 godzin (uruchomiłęm przed wyjściem do pracy). Przy próbie jakiejkolwiek dalszej działalności w launcherze (np włączenie pauzy) launcher się zawiesza i przestaje odpowiadać. Internet cały czas działa, w firewallu zezwoliłem na działanie launchera, sterowniki wszystkie mam aktualne (sprawdzone przy pomocy slim drivera oraz Geforce Experienca). Na twardzielu pojawił się katalog gry z plikami o łacznej pojemności 180mb. 

Pierwszą próbę instalacji wykonałem na SSD, następną po uprzednim wykasowaniu wszystkich plików, wyczyszczeniu rejestru i ponownym ściągnięciu launchera zrobiłęm na HDD- efekt dokładnie ten sam. Gry ze Steama, battle.net, origina oraz uplaya instaluję bez żadnych problemów.

Ktoś ma jakiś pomysł/wiedzę jak rozwiązać ta sytuację?

P.S. wersja windy- 64x oczywiście dziesiątka w wersji home- na starym kompie mam taki sam system i nie miałem problemu z instalacją gry kilka tygodni temu.

sygn.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

11 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

problem rozwiązany. Po reinstalacji Win10 launcher zaczął działać jak trzeba. Tak przy okazji po reinstalacji pokazało mi, że był jakiś konflikt z... aplikacjami micro$softu będącymi w standardzie wina. No i sobie przypomniałem, że podobny przypadek miałem na win7 jak pare lat temu próbowałem zainstalować World of Tanks na laptopie na którym wszystko inne chodziło. Wtedy to już cudowałem na wszystkie sposoby i ktoś mi w końcu poradził reinstalacje windy i też zadziałało (jak teraz). Chyba taka już specyfika sprzętu kupowanego na wyspach :P

Dzięki wszystkim za pomoc :D

sygn.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Spróbuj wyłączyć/odhaczyć może w opcjach "P2P" Ewentualnie spróbuj uruchomić w opcjach weryfikacje plików i jeśli to konieczne ponownie uruchomić Launchera

Może warto też na chwilę wyłączyć całkowicie zaporę aby sprawdzić czy coś jednak nie blokuje

Edytowane przez Dako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Opcje z wyłączonym P2P, wyłączoną zaporą, oraz weryfikacja plików sprawdzone zarówno razem jak i osobno. Efekt cały czas ten sam :(

P.S. Może ta sytuacja być związana z CitizenComem? 

Wersja klienta: 2.5.0-39374

w lewym dolnym rogu launchera widnieją cyfry 2.4.8

dokłądnie taki stan instalacji jak na poniższym zdjęciu może trrwać nawet kilkanascie godzin, tło się zmienia, chyba że klikne na pauzę -wtedy laucher się zawiesza. 

Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 

Edytowane przez Darayaharus
dodanie zdjęcia

sygn.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Piszesz ze dotarl do Ciebie komp. Nie ma na nim zadych preinstalowanych syfow producenta? Czesto sa one konfliktowe.

Użytkownik zbanowany permanentnie za wandalizm, łamanie regulaminu i brak RiGCz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Co masz za sprzęt w środku? Masz coś od Asusa? Na przykład płytę główną?

sygn2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

płyta główna: MSi Z170A sli plus

karta graficzna: GTX1070 

procesor i7-6700K 4.00GHz

ram 16GB w dóch kosciach

sprzęt był sprawdzany przez firmę włącznie z testami obciązeniowymi oraz temperaturami procesora. 

@Dmger możliwe że jakiś syf od producenta został, niestety nie za bardzo wiem co jest syfem i jak to usunąć

sygn.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

@Darayaharus weź tam popatrz na programy od płyty głównej. U mnie na płycie Asusa poinstalowałem jakieś pierdoły i miałem podobny problem. Launcher nie chciał współpracować. Wywaliłem jeden z programów od obsługi płyty i wszystko zaczęło chodzić jak trzeba.

sygn2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Trzymaj linka do tematu z moim problemem. Trochę inaczej jednak było, mój launcher w ogóle się nie uruchamiał. No ale może coś tam znajdziesz co Ci pomoże... Temat ma jednak półtora roku :))

sygn2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez Mati
      Tak przewrotnie zapytam:
      Skoro parafrazując klasyka "I nie ma tu już nikogo" to kto teraz zgasi światło?

• Przez Frosty
      Sprzedam konto w Star Citizen.
      W skład wchodzi:
      - paczka z Aurorą MR (24 miesiące ubezpieczenia);
      - Dragonfly Black ( Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 
    • Przez number10
      Cześć, ostatnimi czasy myślę coraz bardziej nad poszerzeniem swojej floty, jedyne co mnie powstrzymuje to dosyć wysokie ceny jak na grę,  z tym związane jest moje pytanie. Jakie są wasze triki na obniżenie ceny? Podzielcie się proszę swoimi sposobami na oszczędzanie. Wprowadzam ten temat do poradników aby inni gracze również mogli  przeczytać wszystkie porady. 
    • Przez Riddick88
      Witajcie. Chciałbym odzyskać pieniądze za grę i w mojej paczce mam opcje exchange i mam napisane 
      ATTENTION
      You are about to exchange your PACKAGE - AURORA MR SC STARTER pledge.
      This will remove the pledge, including any upgrades (such as customizations or CCUs) from your account awarding $195.00 USD in store credit.
      This process is intended to be final, although some pledges may be available for reacquisition using the BuyBack system, if applicable and as long as the BuyBack system remains available. Items acquired with the use of store credits are BOUND TO YOUR ACCOUNT and non-giftable.
      WARNING!
      SOME LIMITED AVAILABILITY ITEMS INCLUDED OR CONTAINED WITHIN THE EXCHANGED PLEDGE ARE PERMANENTLY RELINQUISHED.
      Type in your password to confirm:

Jak mi przejdą te pieniądze do kredytów mogę je jakoś przelać na konto??

• Przez Candidate
      Możecie polecić jakieś dobre miejscówki do kopania Prospectorem?
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności