Skocz do zawartości
Dako

Arena Commander Evocati Flight Test PTU czyli nowe statystyki statków

Rekomendowane odpowiedzi

Już wiadomo co za statystyki @Dastro testuje ...

Arena Commander Evocati Flight Test PTU czyli nowe statystyki statków :thumbsup:

Choć przyznam, że niektóre z nich są mocno zastanawiające. Jeśli przyjąć, że trzy ostatnie kolumny odpowiadają za zwrotność to wygląda na to, że taki Starfarer jest zwrotniejszy od Andromedy ... (a ona sama i Retaliator to najmniej zwrotne statki w grze)

AC_Updated_Stats_1.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyciek czy Will znowu pomylił Discordy? :D 

PS

To tylko 50% naszego testowania, będzie coś... jeszcze... ;)

Edytowane przez Dastro

ad.pngdastro_ad.pngad.png

banner-discord-ga-ad-scpl.png

Wszystkie moje posty na forum GameArmada mają postać prywatnej opinii i są oparte na moim prywatnym zdaniu odnośnie różnych zagadnień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Niejaki SCAvocado wrzucił na reddit-a ... :)

@Dastro jak już piszemy o poranku ;)  Pytanie techniczne:

To czy rzeczywiście jest tak, że w Twoich odczuciach te 3 ostatnie kolumny odpowiadają za zwrotność statków i można je przyjąć bezkrytycznie do porównań?

Czy oprócz tych danych są jeszcze inne czynniki (nie uwzględnione w tabelce) które wpływają na to typu przyspieszenie/opóźnienie działania silników/masa statków itp ? Jakie masz odczucia na ten temat ?

Edytowane przez Dako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Te staty zmienia się jeszcze xx razy. Pierwsze,  co od razu rzuca się w oczy to SH vs Sabre, czego nie będę nawet komentował. Ogólnie do balansu to jeszcze daleko ;-)

59973c1720a50_Gotowa(poobrbce).png.e3324d3f0cf88a107e142b90ab2a93b0.png

||CASE: TT CORE X9 || MOBO: ASUS X99-A II || CPU: I7-6800k@4.2GHz || GPU: EVGA 3080FTW3 ULTRA || RAM: G.SKILL TRIDENT Z 64GB@3000MHz||
||SSD: SAMSUNG EVO-850 500GB, NVME CORSAIR MP600 1TB || HDD: 2X TOSHIBA 2TB || PSU: EVGA SUPERNOVA 1000W P2 || LCS: 2xHWL BLACK ICE SR2 480 & LAING D5||

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
 Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 

No tak ale jakaś "głęboka myśl" musiała CIG przyświecać skoro to jest jakby nie było jakiś tam "punkt wyjścia" ...

@Dastro wiemy co Wy tam mieszacie ;)

Zacytuję część listu przewodniego ...

Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość.  Edytowane przez Dako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Coś tu nie gra. Chcą dwukrotnie spowolnić większość statków? (SCM)

Treść dodana 5 minut później:

Objaśnijcie, bo ja niewiele kapuję z tej tabelki. Mnie się nie podoba to bo AB nie da się regulować na przepustnicy, a może się da?

Edytowane przez Obrońca Zbanowanego Zgudiego

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co widzę, to chcą skopać. Ma być nie za szybki i ewidentnie mniej zwrotny od zwykłego horneta. A jak wiadomo na zwykłego hortneta wsadzi się nieco większą siłę ognia (3x tarantule size 3 i 1x tarantula size 4) więc Sabre (być może) pójdzie w kosz i nie będzie oblatywany na AC.

Niech ktoś mnie poprawi jak się mylę. Tutaj potrzebny jest Nexus co rozkmini tę tabelkę.

Treść dodana 8 minut później:

Na mój gust wszystkie statki stracą połowę prędkości (SCM), więc zaczną się ruszać jak mucha w smole i będą do siebie nawzajem strzelać jak do kaczek. Dobrze kumam? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sam jestem zdziwiony ale wydaje mi się że chcą dać po prostu poczuć że kierujemy masywnym statkiem bojowym a jego właściwości manewrowe uwarunkowane są od zastosowanych silników oraz ich ilości. 

Jeszcze jak wspomniał powyżej @Xeroeth  nie raz to będzie poprawiane więc nie ma co się stresować.
Mimo wszystko stwierdzam że moim skromnym zdaniem prace idą w dobrą stronę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja czuję że zaraz będzie Hornet ponownie w sprzedaży w jakiś limitowanych wersjach za spory chajs i to znów będzie "Okazja", "Promocja" etc. w końcu nie na próżno trąbią na każdym kroku o Hornecie MKII

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dadzą MKII F7A-M Super Horneta z LTI to mielę to co mam i kupuję tego nowego. Pewnie rekordowa sprzedaż by była i jednocześnie straszna gównoburza gdyby tak zrobili ale cóż, spodziewam się po CiG wszystkiego... :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tego co od dawna pisał CR nie będzie w SC "uberstatków"

SC ma być grą polegającą na kooperacji i współpracy czyli każdego rodzaju zadań należałoby mieć odpowiedni statek :D

W kwestii Sabre rzuć okiem na Q&A w temacie tej maszyny

Z tego co napisali to nie ma on prawa nawiązywać równorzędnej i długotrwałej walki z innymi statkami bo jego taktyka to typowe boom & zoom czyli skryte podejście/atak/ucieczka :thumbsup:

@Zgudi co Horneta F7A zgadzam się może się okazać, że 09.10.2016 z okazji CitizenCon będzie można go kupić ...

ps.

Moim skromnym zdaniem sama tabelka dziś jeszcze wiele nie znaczy

Zgodnie z tym co napisali w/w tekście prędkości zostaną zmienione na niższe ... ale pewnie równocześnie ulegnie zmianie wiele innych czynników których tabelka nie uwzględnia czyli np.

• czas reakcji na silniki wektorowe (ich przyspieszenie)
  • dopalacze (czas działania)
  • paliwo (dla każdego z trybów lotu)
  • pojemność zbiorników
  • emisja zakłóceń
  • emisja elektromagnetyczna czyli możliwość namierzenia celu
  • efektywna odległość namierzenia celu
  • tarcze (czasy ładowania/"przenikalność")

itd

Ale o tym może dziś Nasze  avocado-sliced-in-half.jpg mogłyby coś napisać ... My musimy cierpliwie czekać na ogólnie dostępne testy :D

Edytowane przez Dako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ojjj tam taktyka... jedyne co to nie chcę mieć wrażenia że tak ładnie wyglądający statek jak Sabre będzie cegłą która będzie obskakiwać po pierwszym strzale bo jeśli tak go zrobią to zjaram ten statek i przerzucam się na jeszcze większego Hulla (obecnie C) albo Crucible bo łazi mi po głowie od koncept sale.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie, Dastro i Dmger to tylko się przechwalają ile to oni wiedzą a my nie. Mogli by się czasem zlitować i coś rozjaśnić :P

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Zgudi Co z tego że Ci nawet powiedzą zgodnie z ich bieżącą wiedzą jak CIG za np rok postanowi dokonać kolejnego "balansu" (bo będzie kolejny statek do opierdzielenia) i wszystko pozmieniają. Dziś jest tak jutro może być inaczej ..., ale żeby się nie czepiać aż tak mocno to trzeba pamiętać że to jest dopiero alfa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dmger nie jest w Evocati, tylko ja i @Quelen. :)

Wszystkie moje posty na forum GameArmada mają postać prywatnej opinii i są oparte na moim prywatnym zdaniu odnośnie różnych zagadnień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A mnie się to podoba. Tak powinno być, że statek ma swój wyspecjalizowany zakres działań. Co za tym idzie unikalna charakterystykę. Nic nie mam przeciw wielozadaniowcą ale to powinno być widoczne w jego nazwijmy to "uśrednionych" osiągach. 

JFK (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale ktoś tanio sprzedaje newsy z Avokado :P

PS, zabawa się jeszcze nie rozpoczęła wiec także tego, ten tamten, nic nie powiemy bo nie wiemy nic więcej niż wy w sumie. :P 

Skutki niepożądane obejmują: suchość w ustach, zawroty głowy, mdłości, zatrzymywanie wody, bolesne swędzenie odbytu, halucynacje, demencję, psychozę, śpiączkę, śmierć i cuchnący oddech. Star Citizen nie jest dla każdego. Przed uruchomieniem zapoznaj się z treścią licencji dołączonej do instalatora bądź skonsultuj się z Chrisem lub Benem, gdyż każda gra w fazie pre-alfa niewłaściwie potraktowana zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!

Po tabelce widać w końcu po co są te wielkie silniki na dużych statkach, CRU dla Retka 950 i 900 dla Connie :) i do tego grona dołączy jeszcze jeden statek z przerośniętym silnikiem, czyli Herald z 950 :) Starfarrer też nie jest daleko w tyle 800 i 830, co ciekawe razem z wyścigówkami Origina :) 

Pozdrawki
BHoleVX

sygn.png.c4efbbba4bad9acc32e1f37d60e375b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie zalejcie mnie falą typu wyszukaj w wujku google, ale jakie są obecnie statystyki statków?

EDIT:

Dobra odnalazłem sam ;) na forum, jakby ktoś też szukał to ten temat:

Edytowane przez Meandester

Zapraszam do wspólnego grania (Discord):

DISCORD.GG

Check out the LYNX CORP community on Discord - hang out with 185 other members and enjoy free voice and text chat.

Zapraszam do wspólnego grania (Guilded):

https://www.guilded.gg/i/bEzq3q6p

Jeżeli na start w grze chcesz dostać dodatkowe 5000 UEC (5$) skorzystaj z mojego "Refferal Code"  podczas rejestracji (wystarczy kliknąć w link->)STAR-4NYK-GPNC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiem, że jestem złośliwy ale w końcu czas na nerfienie Sabre! :banan:

A przy Super Hornecie napiszę w raporcie Evocati, że jest wszystko ok, Hue hue. :trollface:

Treść dodana 2 minuty później:

Łże jak Vanduul! :D 

Edytowane przez Dastro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zobaczymy jak to wyjdzie ale przerażają mnie te wartości.. Są strasznie niskie.. Już obecnie przeczesywanie pasa asteroidów w Grimhex Hornetem Ghost to zabawa na parę godzin.. Zmniejszając jeszcze CRU to eksploracja będzie po prostu nudna..

Obecnie wygląda to tak jakby chcieli zoptymalizować prędkości pod Arena Commander a nie PU.

Wymuszenie walki na niskim SCM spowoduje, że będziemy walczyć klocami betonowymi... Ciężko mi również uwierzyć, że realistyczna fizyka będzie miała wpływ na jednostki... Wszystko zostanie uśrednione :( Jest to smutne i wg mnie droga w złym kierunku.

Ja jak już wyobrażałbym sobie takie rozwiązanie:

1. Wartość SCM bazowa dla statku prosto od wytwórcy wynosi - X
  2. Jednostka ma możliwość w locie ustawienie wartości maksymalnej SCM +/- 10% przekierowując energię do silników. - Statki podstawowe typu Aurora, Mustang mają wachlarz +/- 5%. Czemu to miałoby służyć? Chcesz zrobić ZOOM and BOOM, podkręcasz szybkość kosztem reszty podsystemów. Chcesz być klocem z mocnymi osłonami, obniżasz tą wartość. Chciałbym, żeby dodanie energii do silników wpłynęło na maksymalną prędkość a nie na większe przyspieszenie lub odnawianie się dopalacza..
  3. Czemu SCM musi być regulowalne w "locie" ? Przecież obecnie możemy przekierowywać już energię do podsystemów. Odpowiedź: Prędkość maksymalna jest dla jednostki globalnie, nie ważnie czy lecisz ślizgiem, bokiem, czy przed siebie więcej niż SCM nie wyciśniesz.. Chcesz wycisnąć więcej to musisz odpalić CRU, jednak tracisz manewrowość. Nie ma obecnie sytuacji w której możesz zwiększyć globalny "speed" bo przekierowanie energii do silników zwiększa tylko odnawianie się dopalacza i szybkość reakcji statku. Jednak nie jest to to samo, bo gra ogranicza Ciebie jak możesz najszybciej lecieć.. Co wg mnie jest złe.. Ucieczka jest podstawową obroną a na chwilę obecną po zmianie prędkości będzie przymus walki..
  4. Bazową wartość SCM - X będzie można również zwiększyć montując lepszy silnik, silniki manewrowe o max 40 %. Jeżeli użytkownik będzie chciał, będzie mógł ją również obniżyć o dowolny procent.
  5. Bazowa wartość CRU - będzie mogła być również modyfikowana lepszym silnikiem, jednak tutaj dałbym max 5-10 %. Związane jest to z tym, że przy tak dużych prędkościach kadłub może się rozpaść..

EDIT:

Jednak cieszę się, że testują ;) zawsze będą po zmianie jakieś wnioski, oby słuszne :P 

Edytowane przez Meandester

Zapraszam do wspólnego grania (Discord):

DISCORD.GG

Check out the LYNX CORP community on Discord - hang out with 185 other members and enjoy free voice and text chat.

Zapraszam do wspólnego grania (Guilded):

https://www.guilded.gg/i/bEzq3q6p

Jeżeli na start w grze chcesz dostać dodatkowe 5000 UEC (5$) skorzystaj z mojego "Refferal Code"  podczas rejestracji (wystarczy kliknąć w link->)STAR-4NYK-GPNC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hehehehe jak co rano siedzę sobie na "tronie" i jak zwykle w takich miejscach człowiek doznaje olśnienia !!! Z tymi prędkościami to nie nerf tylko podane wartości lotu w atmosferze !!!! Hhaaaaa jestem geniuszem !!!!!

P.s.

Chcę repa wiadomo od kogo 

+ jeśli się niemylę

- jeśli mój tron jednak jest do dupy hehehe znaczy olśnienie hehehe

Edytowane przez Mistrzunio

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi