Skocz do zawartości
Dako

2.4.0 LIVE

Rekomendowane odpowiedzi

Odpaliłem hangar (revel), po podejściu do terminala w windzie, aktywowaniu i anulowaniu wyboru - kamera zostaje przyklejona do terminala, nawet jak się wróci przez drzwi do hangaru.

W arc corpie mozna przelazic po spawnie przez szklane drzwi do freelancera. Po smierci i respawnie w medical unit - respimy się bez ciała.

Dalej nie sprawdzalem.

Użytkownik zbanowany permanentnie za wandalizm, łamanie regulaminu i brak RiGCz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja jestem zadowolony i iweczorem mam zamiar na coś więcej bo do tej pory:

- polatałem i postrzelałem z Vandulami, (Nowe giwery może maja krótki zasięg ale walnięcie naprawdę spore) 

- zrobiłem misję i zarobiłem troszkę kasy, (1000UEC za prostą misyjkę w 5min i bonus w postaci shotgana wartego kolejne 3000UEC)

- zwiedziłem sklepy i kupiłem sobie fajna giwerkę ( wystarczy raz kupić potem ze sklepu zdejmujesz to na co masz ochotę a było wcześniej kupione)

- zaliczyłem kila gracza który nas zaatakował,

- zabiłem kolejnego który niestety padł zanim zdążył kogokolwiek trafić i zebrałem kryminalna (niestety na stacji serwisowej kryminale są odstrzeliwane przez policję),

- umeblowałem sobie hangar, naprawdę fajna zabawa - normalnie SIMSY w  kosmosie, nawet wybierasz jaki statek ma stać w gablocie i w którym miejscu,

- fitowanie normalnie bajka, jak zakładasz broń z innego statku to jest napisane z jakiego,

Więcej grzechów nie pamiętam,

co do problemów to kilka razy spotkałem jakieś lagi przy strzałach na Vandulach, ilość FPS nie powala i trzeba ogarnąć nowy system kierowania ale normalnie podoba mi się ten głaz, to naprawdę ładny głaz.  Nie spotkałem żadnego BUGA jak do tej pory ale jeszcze wszystko przede mną. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
 Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 

Wyskakiwał w main menu, ale przed chwilą zrobiłem weryfikacje plików i poszło. Teraz z kolei nie widzę Relianta na liście statków do wstawienia do hangaru.

Nic mi w życiu tak nie wyszło jak włosy.

JAX0wAC1.jpg

Lepiej dobrze zjeść, niż podobać się byle komu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Berecik26 Reliant wchodzi w "panel" size 3, musisz poszukać w hangarze swoim tego miejsca.

Skutki niepożądane obejmują: suchość w ustach, zawroty głowy, mdłości, zatrzymywanie wody, bolesne swędzenie odbytu, halucynacje, demencję, psychozę, śpiączkę, śmierć i cuchnący oddech. Star Citizen nie jest dla każdego. Przed uruchomieniem zapoznaj się z treścią licencji dołączonej do instalatora bądź skonsultuj się z Chrisem lub Benem, gdyż każda gra w fazie pre-alfa niewłaściwie potraktowana zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeż z Nexusem ogarnęliśmy, kiedy (gdzie) się otwierają boczne drzwi w hangarze żeby dodatkowe statki poustawiać ?

Dobrze by było wkleić w odpowiednie miejsce nową klawiszologię.

Edytowane przez Berecik26

Nic mi w życiu tak nie wyszło jak włosy.

JAX0wAC1.jpg

Lepiej dobrze zjeść, niż podobać się byle komu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie działają dodatkowe skrzydła hangaru na chwilę obecną.

Skutki niepożądane obejmują: suchość w ustach, zawroty głowy, mdłości, zatrzymywanie wody, bolesne swędzenie odbytu, halucynacje, demencję, psychozę, śpiączkę, śmierć i cuchnący oddech. Star Citizen nie jest dla każdego. Przed uruchomieniem zapoznaj się z treścią licencji dołączonej do instalatora bądź skonsultuj się z Chrisem lub Benem, gdyż każda gra w fazie pre-alfa niewłaściwie potraktowana zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponieważ, niektórzy już bawili się w PTU to może jakieś info (pomoc - samoczek najlepiej) dla wszystkich pozostałych - co tutaj nalezy robić jak zarabiać kasę itp.

Mnie po zassaniu jakiś dziwny hangar się pokazał  , a jak chciałem wejść  gdzieś indziej to ladowało się i ładawalo ... więc po 30 minutach dałem sobie spokój.

Info naprawdę dla nowicjuszy mile widziane.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Drus4 Pytaj o co zechcesz.

Odnośnie hangaru, w Options na 1 zakładce wybierasz jaki chcesz mieć hangar o ile masz dostęp do innych niż do selflanda.

W hangarze szukaj takich niebieskich kółek czy to na lądowiskach czy to na ścianach. Klikasz na nich LMP i otwiera Ci sie mobiglas z przemiotami/statkami jakie można tam umieścić.

Odnośnie długiego ładowania się to chyba mają przeciążone serwery bo mi też się zdarzało wieczorem dziś, choć rano śmigało bez problemu, jak to się mówi, do skutku. 

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do 2.4 polecam przyzwyczaić się do nowej klawiszologi którą CIG udostępnił jako domyślną, możecie oczywiście grać na starej (w opcjach możecie przełączyć) ale nowa daje Wam więcej możliwości na KB, polecam się przemóc i przyzwyczaić.

Najszybciej zarobisz kasę robiąc misję dla ICC Probe (dla jędzowatej Tessy), robisz wszystkie 7 potem wychodzisz z instancji i wracasz, potem możesz od nowa robić je wszystkie aż do uzyskania upragnionej kwoty aUEC.

Patch chociaż LIVE dalej może mieć problemy przy dużym "tłoku" ludzi, długie ładowanie może być spowodowane własnie tym problemem. Jeżeli po jakimś czasie znowu będziesz miał długie postoje na loading screen to polecam skasować folder USER oraz plik loginData.json (one automatycznie się utworzą jak tylko odpalisz ponownie launcher gry). Dobrą metodą jest również próbowanie wbić się na różne instancję, domyślnie gra zawsze będzie Cię upychać do jednego losowego z początku i Cię zaczepia tam na jakiś czas, tak więc spróbuj dołączyć do innej za pomocą wyświetlanych instancji gdzie znajdują się osoby z twojej listy kontaktów. 

ad.pngdastro_ad.pngad.png

banner-discord-ga-ad-scpl.png

Wszystkie moje posty na forum GameArmada mają postać prywatnej opinii i są oparte na moim prywatnym zdaniu odnośnie różnych zagadnień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, wczoraj w godzinach południowych naszego czasu grało się wyśmienicie tak jak wspominałem wcześniej natomiast w godzinach wieczornych czar prysł, lagi, crashe serwerów, nawet strzały w Vanduli ze 100m były bez rezultatu i wchodziło co 20 trafienie.  Mam nadzieję że albo gorączka opadnie albo zrobią coś z tymi serwerami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Do dupy to za dużo powiedziane, nie jest to ideał ale bez przesady, przynajmniej widać jakiś koncept na to, w porównaniu do poprzedniego systemu to prawie płakałem ze szczęścia że coś się zmieniło. W tym systemie (wiem będzie zmieniany) na tę chwile brakuje mi porównywania statystyk oraz jakiegoś filtrowania ponieważ mając większą flotę to wymiana rakiet to jakiś koszmar, nie mówię tu o tym że nie da się ich zamontować, nie, nie, jak najbardziej się da i jest nieźle, ale mając powiedzmy 2 x Constelation to lista przewijania jest dłuższa niż srajtaśma ... .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej!

Kombinezon masz na stanie, przed wyjściem przez śluzę musisz się przebrać, przy każdej śluzie jest szafka, wystarczy na nią kliknąć i masz kombinezon na sobie.

Jak tą chwilę nie można zarabiać na transporcie, jest jeden system więc niema gdzie wozić.

Pozdrawki
BHoleVX

sygn.png.c4efbbba4bad9acc32e1f37d60e375b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do rozmyślań o nowej aplikacji fitowania statków to również sądzę, że jest ona nie trafiona. Na małe shipy jest ok ale przy średnich i dużych robi się nie ciekawie. Jeżeli CIG nie wprowadzi jakiegoś "drona" którym możemy dotrzeć do każdego poziomu statku to niech lepiej dadzą jakąś drabinę i to bardzo wysoką... Od początku sądziłem, że to fajny pomysł ale nietrafiony. Mi się marzy zwykły, prosty 2D Holotable. :D

Jak dla mnie ten nowy system nadaje się TYLKO do dekorowania wnętrza statków i hangarów. Nic więcej. :D

Edytowane przez Dastro

ad.pngdastro_ad.pngad.png

banner-discord-ga-ad-scpl.png

Wszystkie moje posty na forum GameArmada mają postać prywatnej opinii i są oparte na moim prywatnym zdaniu odnośnie różnych zagadnień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Uuuu. Obawiam się, że tak to może zostać, a nawet gorzej. W przyszłości być może będziemy musieli ręcznie odinstalować, zainstalować, odnieść i przynieść komponent. Albo zapłacić, żeby ktoś to zrobił za nas. To może być pierwszy krok w stronę "immersji" świata.

Pan CR będzie musiał wziąć cyfrową farbę i narysować grubą kreskę tam, gdzie jego zdaniem realizm utrudnia zabawę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez Mati
      Tak przewrotnie zapytam:
      Skoro parafrazując klasyka "I nie ma tu już nikogo" to kto teraz zgasi światło?

• Przez Frosty
      Sprzedam konto w Star Citizen.
      W skład wchodzi:
      - paczka z Aurorą MR (24 miesiące ubezpieczenia);
      - Dragonfly Black ( Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 
    • Przez number10
      Cześć, ostatnimi czasy myślę coraz bardziej nad poszerzeniem swojej floty, jedyne co mnie powstrzymuje to dosyć wysokie ceny jak na grę,  z tym związane jest moje pytanie. Jakie są wasze triki na obniżenie ceny? Podzielcie się proszę swoimi sposobami na oszczędzanie. Wprowadzam ten temat do poradników aby inni gracze również mogli  przeczytać wszystkie porady. 
    • Przez Riddick88
      Witajcie. Chciałbym odzyskać pieniądze za grę i w mojej paczce mam opcje exchange i mam napisane 
      ATTENTION
      You are about to exchange your PACKAGE - AURORA MR SC STARTER pledge.
      This will remove the pledge, including any upgrades (such as customizations or CCUs) from your account awarding $195.00 USD in store credit.
      This process is intended to be final, although some pledges may be available for reacquisition using the BuyBack system, if applicable and as long as the BuyBack system remains available. Items acquired with the use of store credits are BOUND TO YOUR ACCOUNT and non-giftable.
      WARNING!
      SOME LIMITED AVAILABILITY ITEMS INCLUDED OR CONTAINED WITHIN THE EXCHANGED PLEDGE ARE PERMANENTLY RELINQUISHED.
      Type in your password to confirm:

Jak mi przejdą te pieniądze do kredytów mogę je jakoś przelać na konto??

• Przez Candidate
      Możecie polecić jakieś dobre miejscówki do kopania Prospectorem?
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności