Skocz do zawartości
Ratucus

Pierwsze godziny gry....

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich

Udało mi się odpalić grę i... No właśnie od samego startu już się zgubiłem. Po sprawdzeniu każdej z opcji udalo mi sie znaleźć turturial. Pierwsze uruchomienie i powiem, że ze strachem patrzyłem na płynność gry. Przy low kosmos oraz hangar pięknie wygląda więc tu jest Oki. Problem pojawił się później.

1. Nie potrafię zrozumieć HUD i system celowania. Może dlatego, że zawsze był jakiś punkt przed wrogim okrętem i w to się strzelało. Tu są 2 kwadraty za ogonem wrogiej jednostki i z tego co zrozumiałem muszę je nanieść na cel wrogiej jednostki. Nie powiem ciężko to zrobić szczególnie, że nawet wtedy nie trafiam w 100%.

2. Udało mi się zdjąć tarczę z drona i zaczyna się instrukcja jak używać rakiet. Od tego momentu nie potrafię przejść dalej. Już wyjaśniam. Mam wroga w celu. Robię namiar i gdy jest lock odpalam rakiety. I co. Leca za nim i boom eksplodują w kosmosie nawet go nie uszkadzając. Próbowałem wszystko. Odlatywałem,uciekałem od niego by zyskać dystans ale co kolwiek robiłem to i tak rakiety go nie dopadły.

Ktoś ma jakąś sugestię jak to zrobić?

a zapomniałem dodać,że w pozniej odpaliłem "universum" znalazłem sie na planecie i tu juz na low tragedia. Czułem się jak bym miał te gogle co imitują sytuację"pod wpływem alkoholu". Masakra.

ale to jeszcze nie jest takie. Po prostu nie wiedziałem gdzie jestem co mam robic i gdzie mam się udać. Czułem sie jak by mnie ktoś rzucił na środek morza i radź sobie sam.

-----------------------------------

Moja flota:
1. Cutlass Black
2. Mustang Alpha

Pozdrawiam
Dariusz Kaczmarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heheheeh a taaak mój drogi początkowy szok jest standardowy i dotyka każdego, moja rada jest prosta wbij się na TS'a wieczorkiem to wszystko zostanie wyjaśnione w praktyce i na przykładach, jest też druga droga możesz przetrzepać forum ponieważ podobnych tematów było już kilka ( jak zacząć). Pamiętaj na wszystko jest rozwiązanie tylko trzeba podłubać a gra w zasadzie jest dość prosta w obsłudze ( przynajmniej na tę chwile), także nie zrażaj się to tylko alfa :doh:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na start proponuję ten poradnik.

Dwa kwadraty... zakładam że masz statek z dwoma rodzajami uzbrojenia. Bronie różnią się zasięgiem, prędkością. Kwadraty to miejsce celowania każdej z nich. Dobrze jest mieć (ja tak wolę) bronie tego samego rodzaju, lub zbliżone parametrami wtedy strzelasz w jeden punkt. Tu można sobie poczytać o statystykach każdej broni. Niestety co "pacz" to zmiany w parametrach, ale da Ci jakiś pogląd. 

Z rakietami bywa różnie. Raczej nie ma co na nich polegać specjalnie. W większości przypadków są wymanewrowywane przez oponenta.

I najlepiej wpaść na TS. Dowiesz się szybciej i bez przekopywania forum, do czego jednak zachęcam.

Nic mi w życiu tak nie wyszło jak włosy.

JAX0wAC1.jpg

Lepiej dobrze zjeść, niż podobać się byle komu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no to jak mam przejść dalej w turturaialu. Jak nie mogę zniszczyć tego droga? Zaznaczę, że laser i działko vulkan jest wyłączone. Czyli rakiety to tylko zbyteczny balast?

a jak się nauczyć celować w te kwadraty? W sumie nanosiłem je na cel i tak nic sie nie działo. Musiałem wyprzedzić cel by zaczął trafiać ale i tak to było na zasadzie fuksa

Moja flota:
1. Cutlass Black
2. Mustang Alpha

Pozdrawiam
Dariusz Kaczmarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ratucus Akurat ten element jest zbugowany, mi się udało rozwalić tego drona po wywaleniu około 20-30 rakiet. W ustawieniach tutoriala możesz wybrać moment od którego ma się zacząć szkolenie, możesz spokojnie wybrać następną fazę.

Skutki niepożądane obejmują: suchość w ustach, zawroty głowy, mdłości, zatrzymywanie wody, bolesne swędzenie odbytu, halucynacje, demencję, psychozę, śpiączkę, śmierć i cuchnący oddech. Star Citizen nie jest dla każdego. Przed uruchomieniem zapoznaj się z treścią licencji dołączonej do instalatora bądź skonsultuj się z Chrisem lub Benem, gdyż każda gra w fazie pre-alfa niewłaściwie potraktowana zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
 Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 

dokładnie, wczoraj uzbierało nas się chyba z 8 i jak tak dalej będzie to zaczniemy potyczki szwadronów we własnym gronie, a to by była świetna zabawa i jeszcze lepszy wstęp do wspólnych potyczek i wypadów na Olisar.

Jak nic się nie zmieni to standardowo na TS jestem od 20 z minutami... 

Serdecznie zapraszam na TS, wczorajsi dwaj nowi koledzy chyba śmiało mogą potwierdzić że warto.

P.S. to co teraz robią Rattlery z Vandulami to bajka, jedna rakieta rozwala nawet 3 Vanduli... masakra :rotfl:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
 Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 

Dziękuje Wszystki za udzielane mi informacje i postaram się dzisiaj pojawić na TS (jeśli córka pozwoli) niestety ma 1.5 roku wiec często jest tak, że mam czas dopiero jak zaśnie.

Gra coraz bardziej mi się podoba ale tez przeraza .... trochę złożonością i czuje jak by to był trochę "War Thunder" czyli postawiony na realność.

Będzie trzeba bardzo dobrze opanować klawiszologie by dobrze tu latać.

PS. Co do TS to wbijać się w jakiś konkretny kanał czy szukać kanału gdzie jest Was więcej?

Moja flota:
1. Cutlass Black
2. Mustang Alpha

Pozdrawiam
Dariusz Kaczmarek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Ratucus Zazwyczaj siedzimy tematycznie czyli na kanale który odpowiada grze w którą gramy więc jeśli na kanale Star Citizen będą ludzie wbijaj śmiało.

P.S. mój syn ma 20m-cy i 20:00 to jego pora snu więc początek mojego czasu rozrywki, jak coś innego do pracy nie wpadnie albo żona nie zatęskni...:aha:

Tak więc witaj w kolejnym klubie, a złożonością się nie przejmuj, ten tort je się małymi kęsami i najlepiej zacząć od COOP-ów z Vandulami.

Edytowane przez Nexus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi