Skocz do zawartości
  • 0
Loncik

Kilka pytań przed zakupem SC

Pytanie

Witam!
Mam kilka pytań odnośnie gry, które mam nadzieje pomogą mi w podjęciu decyzji o zakupie gry, mianowicie:
1. Wiadomo czy najtańszy pakiet gry ($36.90) będzie jeszcze dostępny?
2. Czy kupując aktualnie najtańszy pakiet gry ($55,35) otrzymuje dostęp do wszystkich modułów rozgrywki, a także pełną wersje SC mmo i squadron 42, po ich wydaniu?
3. Jak się ma na dzień dzisiejszy content gry oraz ogólne wrażenia z gameplay'u do ceny najtańszego pakietu?
4. Jak wygląda sprawa optymalizacji gry?

Z góry dziękuje za odpowiedź i poświęcony czas! :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

4 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 3
 Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 

To alpha. Na cuda nie ma co liczyć, optymalizować będą po premierze. Teraz tylko bazowo by w ogóle było to grywalne (chociaż tragedii nie ma).

Jakiś post jest interesujący, pomocny, zabawny, denerwujący? Skorzystaj z systemu reakcji - autor będzie mieć większą motywację, by napisać kolejne lub się poprawić! Masz pytanie do admina? Zajrzyj tutaj.

:miecio: :ad: sig_neb.png :ad: :miecio: 

banner-discord-ga-ad-scpl.png
Power tends to corrupt; absolute power corrupts absolutely. - Lord Acton
Frankly, my dear, I don't give a damn. - Rhett Butler

I am the Law. - Judge Dredd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 1

Możliwe, że nasz osobisty zaopatrzyciel @Tommy Rich zakupi się w kilka pakietów startowych, żeby nimi handlować po rozdzieleniu SQ42 i SC, ja też za niedługo będę sprzedawał nieco bogatszy pakiet startowy, więc raczej nie będzie problemy z kupnem paczki od kogoś z polskiej społeczności.

Edit: Właśnie zauważyłem, że w innym wątku napisałeś, że zastanawiasz się między SC, a Elite:D. Jako posiadacz obu muszę powiedzieć, że te gry są bardzo odmienne, i polecam obie, przy czym warto czekać aż będą jakieś przeceny na Elite, ostatnio dość często był w cenie 60zł.

Edytowane przez Frosty

Kosmos to całkiem spoko miejsce, można tam mieć w końcu święty spokój... szczególnie jak padnie system podtrzymywania życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 1

Dupa tam po premierze. Optymalizacja jest zawsze zostawiana na etap Bety, gdzie gra ma już wszystkie elementy i jest złożona do kupy więc cały zespół może się skupić na szlifowaniu swojego diamenciku poprzez eliminację błędów i poprawę wydajności swojego dzieła. Jak się zabiorą za to po premierze, to mogą liczyć na sporo użytkowników odbijających się od tytułu, bo przez niedostatek FPS jest dla nich niegrywalna, a to to oznacza FLAME.

Edytowane przez Quelen

Skutki niepożądane obejmują: suchość w ustach, zawroty głowy, mdłości, zatrzymywanie wody, bolesne swędzenie odbytu, halucynacje, demencję, psychozę, śpiączkę, śmierć i cuchnący oddech. Star Citizen nie jest dla każdego. Przed uruchomieniem zapoznaj się z treścią licencji dołączonej do instalatora bądź skonsultuj się z Chrisem lub Benem, gdyż każda gra w fazie pre-alfa niewłaściwie potraktowana zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 1

Witaj,

Najtańszy pakiet pewnie będzie jeszcze dostępny na tegorocznym GamesCome lub Anniversary Sale 2016 ale na to będziesz musiał poczekać całe 8 miesięcy. Nie sądzę by wcześniej była jakaś okazja ku temu, choć nie znane nam są wyroki wielkiego CIG. Jeśli nie chcesz tyle czekać, a jednocześnie pragniesz mieć już swój pakiet możesz go od kogoś odkupić. Polecam działa "Giełda" na naszym forum ;) 

Do połowy stycznia kupując najtańszy pakiet na stronie RSI, masz dostęp do wszystkiego, jest w nim zawarty zarówno Star Citizen jak i Squadron 42. Niebawem sytuacja ulegnie zmianie SC i SQ42 będzie kupować się osobno i to może oznaczać wyższą cenę za obydwa.

Co do oceny contentu w stosunku do obecnej fazy gry to się wstrzymam. Płacisz za całą grę i za SQ42 razem i choć może się wydawać drogo, to trzeba pamiętać że mówimy o grze AAA+ ( a tak naprawdę dwóch grach SC i SQ42 ), biorąc ten fakt pod uwagę można śmiało powiedzieć że jest wręcz tanio. W dodatku będzie drożej, zauważalne jest, że czym bliżej do premiery gry tym ceny rosną w górę, zatem teraz bardziej opłaca się kupić najtańszy pakiet nie patrząc na to jak mocno rozwinięta jest już gra ( oczywiście jeśli bierzemy tylko pod uwagę walor ekonomiczny ).

Optymalizacja jest szczątkowa, pracują w tej kwestii tylko nad tym co bardzo zawodzi, gra jest w fazie alfa, więc mają jeszcze czas na to.

UXleTZk.pngATER DRACONES         TOMMY RICH FLEET        STAR CITIZEN POLSKA3W1sLPY.png   
URl3Qun.png?1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez Mati
      Tak przewrotnie zapytam:
      Skoro parafrazując klasyka "I nie ma tu już nikogo" to kto teraz zgasi światło?

• Przez Frosty
      Sprzedam konto w Star Citizen.
      W skład wchodzi:
      - paczka z Aurorą MR (24 miesiące ubezpieczenia);
      - Dragonfly Black ( Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 
    • Przez number10
      Cześć, ostatnimi czasy myślę coraz bardziej nad poszerzeniem swojej floty, jedyne co mnie powstrzymuje to dosyć wysokie ceny jak na grę,  z tym związane jest moje pytanie. Jakie są wasze triki na obniżenie ceny? Podzielcie się proszę swoimi sposobami na oszczędzanie. Wprowadzam ten temat do poradników aby inni gracze również mogli  przeczytać wszystkie porady. 
    • Przez Riddick88
      Witajcie. Chciałbym odzyskać pieniądze za grę i w mojej paczce mam opcje exchange i mam napisane 
      ATTENTION
      You are about to exchange your PACKAGE - AURORA MR SC STARTER pledge.
      This will remove the pledge, including any upgrades (such as customizations or CCUs) from your account awarding $195.00 USD in store credit.
      This process is intended to be final, although some pledges may be available for reacquisition using the BuyBack system, if applicable and as long as the BuyBack system remains available. Items acquired with the use of store credits are BOUND TO YOUR ACCOUNT and non-giftable.
      WARNING!
      SOME LIMITED AVAILABILITY ITEMS INCLUDED OR CONTAINED WITHIN THE EXCHANGED PLEDGE ARE PERMANENTLY RELINQUISHED.
      Type in your password to confirm:

Jak mi przejdą te pieniądze do kredytów mogę je jakoś przelać na konto??

• Przez Candidate
      Możecie polecić jakieś dobre miejscówki do kopania Prospectorem?
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności