Skocz do zawartości
Gość

Realny koszt gry w SC (offtop z wątku o podwyżkach)

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

Wątek wydzielony [stąd].
-- Nebthtet

Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 

Czytałem o jakimś ubezpieczeniu i paliwie, no i o dodatkach, typu wyposażenie statków, miesięcznie dla kogoś kto dziennie po 2-3 godziny będzie grał może się okazać że taka kwota będzie oscylowała w takich granicach.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Facet :/ Nie czaisz. Za paliwo, naprawy, wyposazenie - placisz kasa ktora sam zarobisz w grze. Nie bedzie opcji kupna czegokolwiek po wypuszczeniu gry za realne pieniadze.

Użytkownik zbanowany permanentnie za wandalizm, łamanie regulaminu i brak RiGCz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Oj panie proszę więc poczytaj więcej - zarówno tutaj jak i na oficjalnym forum, przejrzyj kanał yt RSI, a potem bierz się za narzekanie na cenę, bo widocznie nie masz pojęcia co dostajesz gdy kupisz grę i jak ona wygląda. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Skiny, subskrypcja i in-game kasa w limitach. :D

Edytowane przez Dastro

ad.pngdastro_ad.pngad.png

banner-discord-ga-ad-scpl.png

Wszystkie moje posty na forum GameArmada mają postać prywatnej opinii i są oparte na moim prywatnym zdaniu odnośnie różnych zagadnień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Może i tak, ale jak zobaczyłem cenę za preorder SQ42 za ~50 euro to się za głowę złapałem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ale to nie było przez złośliwość, sam przyznałeś się że masz info ze szczątkowych informacji które wyszukałeś. Tak więc zalecam ponowną lekturę, wszystko jest na forum lub zadaj swoje pytanie w odpowiednim dziale. :)

Wszystkie moje posty na forum GameArmada mają postać prywatnej opinii i są oparte na moim prywatnym zdaniu odnośnie różnych zagadnień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Za grę MMO + single player, która w zasadzie może przykuć do monitora na dobre kilka lat? To już większe szmiry na steamie kosztują tyle i zapewniają 6-20h rozrywki ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym Ci sie cos popierdolilo :)

Poniewaz to juz jest ingerencja w pay2win.

Użytkownik zbanowany permanentnie za wandalizm, łamanie regulaminu i brak RiGCz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musiałbym poszukać odcinka 10Do ale CR wspominał że będzie to jako opcja która ma pozwolić na oszczędzenie czasu niektórym ludziom, którzy nie będą mieli go na tyle żeby tłuc i farmić in-game jak pozostali, ograniczenia ponoć będą tak duże że to będą śmieszne kwoty do kupienia per\day.

Jak ktoś wie o co chodzi to niech poda link do tego odcinka! :D  Będę wdzięczny.

Edytowane przez Dastro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

O, włąsnie nie moge odpalić gry, ponieważ nie mam żadnego pakietu, świetne zmiany od 1-go. Jaka ta gra jest zła.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co w tym takiego dziwnego?

BTW

NEeeeeeebbbb offtop się narobił, zdziel nas miotłą. :)

Edytowane przez Dastro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Omnislash ta gra nie jest zła, technicznie rzecz biorąc to jeszcze nie jest gra.. Tylko produkt który będzie kiedyś grą. Za dostęp do tego półproduktu trzeba zapłacić zakupując pakiet startowy..

Nie widzę póki co tutaj nic złego, możesz zaryzykować kupić trochę taniej i kilka statków oraz tak jak my czekać. Druga opcja to nic nie kupować i czekać aż będzie gra do zakupu na półkach.

Obie opcje wymagają cierpliwości i czekania. Nasuwa się pytanie: "Czemu ludzie to kupują?" Odp:. Bo wierzę, że uda im się zrobić grę która mi odpowiada, dałem im mój kredyt zaufania. Jeżeli go schrzanią to będę miał wonty ale tylko do siebie. Gry natomiast produkuje się za pieniądze tak jak wszystkie pordukty na tym świecie ;) 

@Omnislash więc spokojnie, będzie dobrze :) jak lubisz ryzyko i zabawe w Alphe, to wydaj trochę $ i dołącz do nas. Jeżeli nie lubisz to no cóż może w tym roku SC będzie już w sklepach ;) 

PS. Jest możliwość odkupu od graczy ciut tańszych pakietów startowych sprzed podwyżki, musisz tylko popytać na forum :) 

Edytowane przez Meandester

Zapraszam do wspólnego grania (Discord):

DISCORD.GG

Check out the LYNX CORP community on Discord - hang out with 185 other members and enjoy free voice and text chat.

Zapraszam do wspólnego grania (Guilded):

https://www.guilded.gg/i/bEzq3q6p

Jeżeli na start w grze chcesz dostać dodatkowe 5000 UEC (5$) skorzystaj z mojego "Refferal Code"  podczas rejestracji (wystarczy kliknąć w link->)STAR-4NYK-GPNC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dla mnie to wciąż zbyt duże ryzyko, tak więc oby był na półkach w tym roku, czego sobie i Wam życzę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko należy pamiętać o tym, że na pułkach będzie SQ42 i mamy nadzieję że w cenie tego będzie część MMO "gratis" bo może skończyć się tak że po wydaniu SQ42 część MMO będzie trzeba dokupić za jakiś symboliczny "grosz". Szacując średnie ceny SQ42 jak trafi na "półki" to będzie 49.99euro + MMO które może kosztować 10-15euro. Czyli jak wspomniał @Meandester kupowanie teraz to ryzyko ale i kupowanie po wydaniu gry to też ryzyko w pewnym sensie, bo nie wiemy jak to będzie. :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Dziękuję za wszystkie minusy dla nowego forumowicza. Oby tak dalej, jesteście najlepsi :) 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Odpowiedziałem już na to ale dam na publiczny wgląd. Takie minusowanie jest oznaką dla innych forumowiczów że jeżeli ktoś pisze informację mało pokładające się z rzeczywistością nie powinno się ich brać jako wiarygodne, nie po to aby "poniżyć" OP. :)

To działa tak:

Jest info o grze że trzeba płacić za nią 200zł miesięcznie (co nie jest prawdą i ktoś mógł się pomylić w swoim resarchu) nowa osoba która założyła konto to czyta, wpadło to jej w oko i nie zgłębi się w całym temacie i mamy do czynienia z zjawiskiem "oO fuck this, nie dam 200zł na miesiąc za tą nieskończoną grę!" po czym wychodzi z forum i nie tyka już SC for ever, simple. :)

Edytowane przez Dastro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak dla mnie to 01.01.2016 to powinniśmy wrzucić na luz :P niektórzy jeszcze pewnie gdzieś się bawią na sylwku ;) albo dogorywają.

Oftop zrobił się straszny..

Podsumowując:

JEST DROŻEJ !! JEDNAK MOGŁO BYĆ GORZEJ !! Ci co chcieli by kupić coś po starych cenach w dziale WTB stawiać oferty lub szukać w dziale WTS forum.

Zapraszam do wspólnego grania (Discord):

DISCORD.GG

Check out the LYNX CORP community on Discord - hang out with 185 other members and enjoy free voice and text chat.

Zapraszam do wspólnego grania (Guilded):

https://www.guilded.gg/i/bEzq3q6p

Jeżeli na start w grze chcesz dostać dodatkowe 5000 UEC (5$) skorzystaj z mojego "Refferal Code"  podczas rejestracji (wystarczy kliknąć w link->)STAR-4NYK-GPNC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj niech zobaczy to Szefowa, Miecio nasz zeżre! :miecio:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie od 1 stycznia a od 28 grudnia kiedy to wypaliły się darmoloty. Poza tym czytam twoje posty i między innymi przez tego zacytowanego śmierdzą mi mocno trollem. Bardzo dobrym trollem ale jednak trollem.

Skutki niepożądane obejmują: suchość w ustach, zawroty głowy, mdłości, zatrzymywanie wody, bolesne swędzenie odbytu, halucynacje, demencję, psychozę, śpiączkę, śmierć i cuchnący oddech. Star Citizen nie jest dla każdego. Przed uruchomieniem zapoznaj się z treścią licencji dołączonej do instalatora bądź skonsultuj się z Chrisem lub Benem, gdyż każda gra w fazie pre-alfa niewłaściwie potraktowana zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Po pierwsze proszę o nie minusowanie wypowiedzi nowego użytkownika, który nie zna wszystkich realiów, tylko dlatego że Wam się nie podoba. Każdy ma prawo oceniać grę z perspektywy tego na jaką dla niego wygląda. Zamiast dawać strzałeczki w dół proponuję wyjaśnić wszystko tak jak część osób to zrobiła, a ewentualne minusy należą się jeśli ktoś uporczywie pisze nieprawdę albo wprowadza innych w błąd. Zacznijcie poważnie traktować system reputacji !

Owszem ale tylko pod warunkiem że nowi także nie mogą wpływać na reputację innych graczy.

Inaczej ktoś chce się zemścić lub trolować, zakłada nowe konto minusuje jak leci a Ty co najwyżej możesz mu palcem pogrozić :P 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Żeby nie robić perfidnego offtopa jaki się tu zaczyna robić powiem:

Byłem bardzo przewidujący i wiozłem sobie do serca wszystkie rady dotyczące zmiany cen od nowego roku, czego efektem jest odkupienie 35 statuetek CitizenCon 2015 oraz 2 x Archimedes P72 LTI, teraz zmiana cen mi nie straszna ! :D

Tylko tak sobie myślę co ja niby mam jeszcze kupić i po co mi to było :wallbash:

Edytowane przez Tommy Rich

UXleTZk.pngATER DRACONES         TOMMY RICH FLEET        STAR CITIZEN POLSKA3W1sLPY.png   
URl3Qun.png?1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie badz typowym polaczkiem cebulaczkiem chcacym miec wszystko za darmo. To nie zmiany - od samego poczatku jest tak, ze trzeba miec kupiony pakiet z gra aby grac. Czasami zdarzaja sie promocje dla osob, ktore pakietu nie posiadaja. Osobiscie Twoje podejscie mnie wkurwia. Jesli chcesz w to grac to kup pakiet z gra. Placi sie kurwa raz i nigdy wiecej. Wiem, jestes nie doionformowany - dlatego siejesz ferment swymi klamliwymi informacjami. To forum to kopalnia wiedzy - ale Tobie nawet nie chce ruszyc sie dupy zeby te wiedze zglebic. Ba, nawet zeby zadac pytanie. Bo po chuj. Lepiej pisac o czyms o czym sie gowno wie. Tak jak z tymi 200 zl co miesiac. Ja pierdole. Idz sie powies albo zrob cos bardziej pozytecznego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość

Wiesz co? Nawet nie chce mi się komentować twoich wypocin. Napisałem taka jak napisałem bo takie są moje odczucia czytając to forum. I powiem Ci jeszcze jedno: odpierdol się koleś !

Własnie Cie gościu zgłosiłem, osoby które plusują twój gniot również widzę podzielają twój tok rozumowania i również powinny byc zgłoszone. Co tu się kuźwa dzieje na tym forum? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kazdy kto widzi typa, ktory nie zadal sobie zadnego trudu aby zglebic wiedze juz zawarta na forum lub chociaz uzycia opcji szukaj - podziela moj tok rozumowania. 

Skoro nie znasz tematu - to dlaczego nie zadasz pytan - tylko wypisujesz bzdury? Szczerze w dupie mam Twoje odczucia co do forum - wczesniej o nich nawet nie wspomnialem wiec nie wiem o co pijesz. Nakierunkowalem Cie prawidlowo w stosunku do rozwiazan w grze, usuwajac jednoczesnie Twoje bzdety wypisane odnosnie kosztow grania.

Prawda Cie w oczy kole. Gowno wiesz o tytule, ktory Cie zainsteresowal, chcialbys grac za darmo. Nie da sie tak. Przeczytaj caly comm link na rsi. Jesli wiesz co to takiego.

I nie strasz mnie zglaszaniem postow.

Najpierw popatrz na siebie i swoja "radosna" tworczosc.

Edytowane przez Dmger

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez Mati
      Tak przewrotnie zapytam:
      Skoro parafrazując klasyka "I nie ma tu już nikogo" to kto teraz zgasi światło?

• Przez Frosty
      Sprzedam konto w Star Citizen.
      W skład wchodzi:
      - paczka z Aurorą MR (24 miesiące ubezpieczenia);
      - Dragonfly Black ( Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 
    • Przez number10
      Cześć, ostatnimi czasy myślę coraz bardziej nad poszerzeniem swojej floty, jedyne co mnie powstrzymuje to dosyć wysokie ceny jak na grę,  z tym związane jest moje pytanie. Jakie są wasze triki na obniżenie ceny? Podzielcie się proszę swoimi sposobami na oszczędzanie. Wprowadzam ten temat do poradników aby inni gracze również mogli  przeczytać wszystkie porady. 
    • Przez Riddick88
      Witajcie. Chciałbym odzyskać pieniądze za grę i w mojej paczce mam opcje exchange i mam napisane 
      ATTENTION
      You are about to exchange your PACKAGE - AURORA MR SC STARTER pledge.
      This will remove the pledge, including any upgrades (such as customizations or CCUs) from your account awarding $195.00 USD in store credit.
      This process is intended to be final, although some pledges may be available for reacquisition using the BuyBack system, if applicable and as long as the BuyBack system remains available. Items acquired with the use of store credits are BOUND TO YOUR ACCOUNT and non-giftable.
      WARNING!
      SOME LIMITED AVAILABILITY ITEMS INCLUDED OR CONTAINED WITHIN THE EXCHANGED PLEDGE ARE PERMANENTLY RELINQUISHED.
      Type in your password to confirm:

Jak mi przejdą te pieniądze do kredytów mogę je jakoś przelać na konto??

• Przez Candidate
      Możecie polecić jakieś dobre miejscówki do kopania Prospectorem?
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności