Skocz do zawartości
Argetlan7

upgrade Upgrade statku? Pomóźcie smoki!

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie! Wpadło mi ostatnio trochę pieniędzy, więc postanowiłem ulepszyć model statku. Posiadam Mustanga Alphe, ale myślę o czymś zwrotnym, o dużej sile rażenia. Statek będzie mi służył jako bounty hunter. Myślałem nad Cutlass Black (koszt 70 euro) oraz nad Sabre (140 euro). Co polecacie? Nie ukrywam że zainteresował mnie także Freelancer MAX, ale to chyba jest statek wielo zadaniowy o kiepskiej manewrowości. Zapraszam do dyskusji!

P.S. Fajnie by było, gdyby statek miał możliwość posiadania jakiegoś cargo (tak na wszelki wypadek)

Edytowane przez Argetlan7

argetlan.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to już sobie sam odpowiedziałeś, że Sabre się nie nadaje do Twoich celów :) On nie ma ładowni. Freelancer krówsko, jak to ktoś powiedział, lata się tym jakby się jakimś tirem jechało. Najlepszym wyborem według mnie będzie Cutlass Black dla Ciebie. On ma mieć moduły, także jak Ci się znudzi bounty hunting, to możesz potem pohandlować, czy powozić ludzi, albo cokolwiek innego. Pewnie nawet do eksploracji się nada. Jak masz mieć na początku tylko ten jeden, to chyba to jest najlepsza opcja.

Edytowane przez zaraz

sygn2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem bardziej przy Cutlassie, czekam na kolejne opinie :D

Za pomoc leci plusik ;)

Edytowane przez Argetlan7

argetlan.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@zarazimho dobrze Ci radzi ...

W kwestii uniwersalności, zabawy w BH a także ładowni na łupy Cutlass jest bezkonkurencyjny.

Jeśli chodzi o zwykłe "killim" (by Stefan "Siara" Siarzewski z Kiler-ów 2-ów ) to lepszy będzie Super Hornet (może jednak Sabre ale to będziemy widzieć jak nim polatamy)

Z drugiej strony do czasu wydania gry pewnie i tak kupisz jeszcze sobie Sabre (i kilka innych statków) ... :)

Edytowane przez Dako

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Argetlan7 I może to nie najtańsze rozwiązanie ale Mustanga z pakietem startowym nie ruszaj, zdobądź gdzieś coś taniego z LTI i na tym sobie pracuj. (dodawaj upgrady)

Z czysto logicznego punktu widzenia małe statki o niskiej cenie będą miały proporcjonalne do ich wartości ubezpieczenie tak więc jak chcesz coś mieć z LTI to coś naprawdę cennego i może być to nawet organ rozrodczy osobnika o czarnej karnacji.

Edytowane przez Nexus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do statku, chce zrobić upgrade już TERAZ. Czemu? Święta się zbliżają, mam urodziny. No chce i tyle :D A statek z pakietem startowym to i tak kupie zanim wyjdzie gra.

argetlan.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
 Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 

No ale jak przerobisz tego startera co masz teraz, to nie będziesz miał LTI. Nie wiem czy się opłaca :) Lepiej szukaj jakiegoś Archimedesa za 30$, może ktoś od nas Ci odsprzeda jeszcze DZISIAJ :P I jego sobie wtedy ulepszaj :)

sygn2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak chcesz wydać trochę mniej to zastanów się nad Avengerem Stalkerem wartość 48 Eur.

Zwrotniejszy od Cutlassa, jako myśliwiec sprawdza się. Posiada małą ładownię oraz w zestawie dostajesz 6 cel dla więźniow. Więc do bounty hunting sprawdzi się. Nie potrzebujesz żadnego NPC ani nikogo innego do obsługi działka. Jesteś niezależny ;) do tego ma całkiem mocne uzbrojenie, działko balistyczne pod nosem i na skrzydłach zawiesia pod działka klasy 2. Ma również pylony pod rakiety (na wizualizacjach ma tam zbiorniki paliwa).

Sam nim latam i w walce czułem się lepiej niż cutlassem ;) w 2.0 nie mam już cutlassa więc ciężko mi porównać..

Czytałem też, że będzie go można przerobić na coś typu taksówkę do przewozu ludzi.

Zapraszam do wspólnego grania (Discord):

DISCORD.GG

Check out the LYNX CORP community on Discord - hang out with 185 other members and enjoy free voice and text chat.

Zapraszam do wspólnego grania (Guilded):

https://www.guilded.gg/i/bEzq3q6p

Jeżeli na start w grze chcesz dostać dodatkowe 5000 UEC (5$) skorzystaj z mojego "Refferal Code"  podczas rejestracji (wystarczy kliknąć w link->)STAR-4NYK-GPNC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam podobny problem. Kupiłem Pakiet startowy za 30$ przerobiłem do poziomu Mustanga Alpha, teraz do Avengera i mam problem. Czy w następnym rzucie ulepszyć do Cutlasa, czy do Freelancera. Chciałbym statek który będzie się nadawał do wielu rzeczy. Nie mam zamiaru więcej niż jednego kupić i dlatego opcją lepszą i bardziej elastyczną wydaje się Freelancer. Co o tym myślicie?

MOBO: MSI B85-G43 Sc | CPU: I5-4570 3.6GHz | RAM: Kingstone HyperX 16GB 1600 CL10 (2x8 DC) | GPU: MSI GTX 970 Gaming 4G |
HDD: Seagate 1 TB 7200rpm | SDD: Crucial MX200 | PSU: Be Quiet! Pure Power L8-CM-630W | LCD: BENQ 21.5" LCD G2220HD | OS: Windows 10 Pro x64

IO9k0oz.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@PanKrolik Avenger jest bardzo wszechstronną jednostką. Cutlass, freelancer to już nie myśliwce a bardziej takie statki mini multicrew.. Więc zastanów się czego oczekujesz, jeżeli jednostki co jest po trosze do wszystkiego to Avenger. Jeżeli małego frachtowca to wersja tańsza Cutlass, droższa Freelancer.. Cutlass może jeszcze robić w pewnym stopniu za myśliwca. Ostatnio widziałem jak walczył facet przeciw Hornetowi, jednak poległ..

Zapraszam do wspólnego grania (Discord):

DISCORD.GG

Check out the LYNX CORP community on Discord - hang out with 185 other members and enjoy free voice and text chat.

Zapraszam do wspólnego grania (Guilded):

https://www.guilded.gg/i/bEzq3q6p

Jeżeli na start w grze chcesz dostać dodatkowe 5000 UEC (5$) skorzystaj z mojego "Refferal Code"  podczas rejestracji (wystarczy kliknąć w link->)STAR-4NYK-GPNC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@Argetlan7 Z poniżej 100€ to może Gladius, ino on bez cargo albo Avanger z miejscem na ładunek? Lub tak uwielbiane przez Zerata Origin 325A?

Z powyżej 100€ to Sabre bez cargo, ale póki co nie da się nim latać i może Cutlass, aczkolwiek na dzień dzisiejszy to to lata jak świnia w błocie. Freelancer nie jest fighterem, to statek zbudowany do wożenia towarów, firepower to sprawa drugorzędna.

Skutki niepożądane obejmują: suchość w ustach, zawroty głowy, mdłości, zatrzymywanie wody, bolesne swędzenie odbytu, halucynacje, demencję, psychozę, śpiączkę, śmierć i cuchnący oddech. Star Citizen nie jest dla każdego. Przed uruchomieniem zapoznaj się z treścią licencji dołączonej do instalatora bądź skonsultuj się z Chrisem lub Benem, gdyż każda gra w fazie pre-alfa niewłaściwie potraktowana zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Moim skromnym zdaniem najlepszy będzie Avenger. Miałem go stopiłem a i tak kupiłem jeszcze raz. Jako myśliwiec sprawdza się doskonale, jako statek dla łowcy również. Jako Mała jednostka dla przemytniku jest wyśmienity a co za tym idzie możesz wykonywać legalne zadania dotyczące transportu ludzi lub niewielkich ładunków. 

JFK (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Freelancer podoba mi się pod względem tego że po pierwsze nadaje się do handlu, po drugie ma mini multicrew. Myśliwca nie chcę na start.

MOBO: MSI B85-G43 Sc | CPU: I5-4570 3.6GHz | RAM: Kingstone HyperX 16GB 1600 CL10 (2x8 DC) | GPU: MSI GTX 970 Gaming 4G |
HDD: Seagate 1 TB 7200rpm | SDD: Crucial MX200 | PSU: Be Quiet! Pure Power L8-CM-630W | LCD: BENQ 21.5" LCD G2220HD | OS: Windows 10 Pro x64

IO9k0oz.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja polecam Freelancera. Może nie ma zwrotności myśliwca, ale ma dużą ładownie, duże możliwości, a jak dojdzie do walki, to 4s4 też zrobi swoje.

Ewentualnie, dobrym wyjściem byłby Avenger. Nie polecam jednak Cutlassa, w teorii coś pomiędzy w praktyce coś brzydkiego;p

vim_ad.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z tym 4s4 to bym był ostrożny, aktualnie 2xS5 (4xFL33) ma już tylko MISC i DUR, a MAX ma 2xS4. (2xFL33)

Edytowane przez Nexus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
 Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 

Nexus, dane na stronie oddawna są przestarzałe. Te 4s4 opieram na nowym Freelancerze który jest już dostępny w PTU;p

Connie i Retki strzeżcie się!

vim_ad.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tylko te działa które tam wstawili to aktualnie jedyne S4 jakie mają i to chyba mało wiarygodne odniesienie. Ja sam je założyłem jeszcze przed 2.0 w hangarze na DURA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pytanie jest proste czy na tą chwilę potrzebny jest statek do handlu? Nie jest. Zrobić CCU do większego statku to nie problem. "Mściciel" na teaz jest naprawdę ok.

Edytowane przez Jazz

JFK (1).jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi