Skocz do zawartości
  • 0
Drus4

Problem z Alfa 2.0 (core 2 duo)

Pytanie

Mam problem z pełnym działaniem 2.0  Wchodzę  do Universe  wybieram Port Olisar  idzie ładowanie  i za chwilę wywala i jest komunikat Star Citizen przestał działać , to samo jest z Hangarem , natomiast w Area 18 i AC  działa.  To samo występuje  na Win 7 i win 10. Na winows 7 był upg z 1,3 a potem nowy , po usunięciu katalogu.

Na 10 ściągałem 2 razy na nowo i to samo, ma ktoś jakiś pomysł? Dodam , że 1,3 działał bez zarzutu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rekomendowane odpowiedzi

• 1

Mam podejrzenie, że nie generuje mnie jako użytkownika w Hangarze i Port Olisar , bo nie potrafi zinterpretować właściwie moją  flotę.

Założę drugie konto bez statków teraz do 14 jest gratis i sprawdzę.

Niżej raport dxdiag.

Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Załóż drugie konto, jak będzie dalej to samo to koniecznie wyślij zgłoszenie na Issue council z tym dxdiag'em i opisz sytuacje, takie dane przy takim problemie są na wagę złota. 

Jak szybkie masz łącze internetowe?

Edytowane przez Dastro

ad.pngdastro_ad.pngad.png

banner-discord-ga-ad-scpl.png

Wszystkie moje posty na forum GameArmada mają postać prywatnej opinii i są oparte na moim prywatnym zdaniu odnośnie różnych zagadnień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Wyłączałeś wszystkie bajery w Tray'u przed odpaleniem Star Citizena  ( Antyvirus też, jeśli masz dodatkowy ) ?

Może obecna alfa SC ma problem ze starszymi CPU pokroju Core2 Quad lub problemem jest adresowanie tak dużej ilości pamięci, choć to mało prawdopodobne. Jeśli możesz spróbuj wyciągnąć jedną kostkę żeby mieć 16GB RAM.

Wyłącz też na chwilę ten olbrzymi plik Swap, dla celów testowych najlepiej całkowicie ( wymaga restartu ).

Edytowane przez Tommy Rich

UXleTZk.pngATER DRACONES         TOMMY RICH FLEET        STAR CITIZEN POLSKA3W1sLPY.png   
URl3Qun.png?1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Mam ten sam problem. Mogę wejść tylko do AC a w niej tylko w tryb samouczka. Wybór innej opcji powoduje zatrzymanie wczytywania w trakcie "loading game" i tylko zostaje ctrl+alt+del. Problem zaczął się z chwilą kupienia paczki startowej z Avenger Stalker. Parę minut prędzej zanim kupiłem tą paczkę ze starterem, bez problemu wchodziłem do pustego hangaru.

Dołączyłem się do problemu na Issue council, bo ktoś już ten problem wykazał. Patrząc na te 4k problemów tam wykazanych, może polatam na swoim nowiutkim Avenger Stalker jak wypuszczą pełną wersję gry gdzieś około 2017 roku.

Szkoda było wydawać na starter te prawie 400 zł. Porada dla tych co jeszcze się nie skusili na starter, to kupujcie najtańszy, bo nie jest powiedziane, że po jego zakupie w ogóle pogracie w SC.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jak @Dmger napisał, załóż ticket na Customer Support bo ty dosłownie nie możesz grać w alphe! W najgorszym razie napisz też żeby Ci cofnęli paczki do najtańszego wariantu, a różnice zwrócą bo jesteś niezadowolony do końca lub coś w tym stylu, może się uda.

EDIT:

BTW @Sordan i @Drus4 ostatnie co mogę doradzić to wyłączyć firewalle, antywirusy albo spróbować się podłączyć pod inny internet (bo mi to wygląda na tego typu problem) a jeżeli nie to jest jakiś problem z autoryzowaniem konta (kiedyś był problem że 3/4 ludzi nie mogło grać w SC bo miały wieczny loading screen a ta 1/4 grała bez problemu ja na zarzegnanie problemu pożyczałem konto od @Nebthtet może ona dołączy do rozmowy i przypomni ten problem) i TRZEBA napisać do Customer Suport bo jeżeli nie zrobią ogólnego rzutu z fixem, to będzie dluuuuugie czekanie. Najlepiej na CS poprosić o jakiś reset konta albo coś takiego. Zasugerował bym też ten błąd z przeszłości, ale to było rok-półtora temu i gdzieś to jest na dnie forum, może potem uda mi się to znaleźć.

PS

Jak macie możliwość, zainstalujcie SC u jakiegoś znajomego i odpalcie swoje konto, zobaczcie co się będzie działo lub po prostu przekażcie swoje konto komuś zaufanemu i niech testuje sprawność samego konta.

Edytowane przez Dastro

ad.pngdastro_ad.pngad.png

banner-discord-ga-ad-scpl.png

Wszystkie moje posty na forum GameArmada mają postać prywatnej opinii i są oparte na moim prywatnym zdaniu odnośnie różnych zagadnień.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Sprawdzę na lapku firmowym. Kupując  statki miałem zgodnie z tym poniżej  gwarancję ,że gra będzie chodzić a tu du-a.

Arena Commander is a Dogfighting and flight simulation module plugged into the previously released Hangar Module. It is still in development, and everything seen in there is still subject to change as the final release approaches.

What are the minimum system requirements for Arena Commander?

- Windows 7 service pack 1 (64 bit) or Windows 8 (64 bit)

- DirectX 11 graphics card with 1GB VideoRAM

- Quad core CPU

- 8GB Memory

Keep in mind that these are estimated system requirements and may change for the final release of the game.

Na win 10  mam czysty system bez niczego.

Mam Internet u Vectry - Speedtest pokazuje  między 90- 100Mbps a Upload 9,87 . 

Edytowane przez Drus4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Mam neta z Vectry, działa mi SC bez problemu. Aczkolwiek ja wymusiłem na routerze wyłączenie QoS bo z nim mi niektóre gry świrowały. Mam router Cisco EPC3925.

Skutki niepożądane obejmują: suchość w ustach, zawroty głowy, mdłości, zatrzymywanie wody, bolesne swędzenie odbytu, halucynacje, demencję, psychozę, śpiączkę, śmierć i cuchnący oddech. Star Citizen nie jest dla każdego. Przed uruchomieniem zapoznaj się z treścią licencji dołączonej do instalatora bądź skonsultuj się z Chrisem lub Benem, gdyż każda gra w fazie pre-alfa niewłaściwie potraktowana zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

SC zainstalowałem na laptopie żony i wszystko hula. Fakt że crasha dostałem podczas grania, ale to alfa więc to nic nadzwyczajnego. Problem jest chyba w nieobsługiwaniu przez grę któregoś z moich podzespołów w kompie. Jeden z graczy który również się skarży na to samo co ja w Issue council ma taki sam procesor ( Intel Core2 Quad ) i kartę graficzną ( NVIDIA GeForce GTX 760 ) i wszyscy z tym problemem są na Windows 7. Może tu gdzieś jest problem.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Może jakiś problem z obsługą SSE4.1 na serii Core 2, gdzie nowsze procki mają już  SSE4.2?

Edytowane przez Quelen

Skutki niepożądane obejmują: suchość w ustach, zawroty głowy, mdłości, zatrzymywanie wody, bolesne swędzenie odbytu, halucynacje, demencję, psychozę, śpiączkę, śmierć i cuchnący oddech. Star Citizen nie jest dla każdego. Przed uruchomieniem zapoznaj się z treścią licencji dołączonej do instalatora bądź skonsultuj się z Chrisem lub Benem, gdyż każda gra w fazie pre-alfa niewłaściwie potraktowana zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Jak sprawdzam w AC  to na medium procesor jest  zajęty  w 43% pamięć 16 % - wygląda na to że nie wykorzystuje karty graficznej GTX 970  jutro się temu przyjrzę , sprawdzę czy też gra wykorzystuje 4 rdzenie procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Hej!

Mam dokładnie ten sam problem, mam podobnego proca, Xeon 5460 to tak właściwie też core 2 quad, ale grafikę mam od AMD, HD6850.
Była reinstalka, zgłoszenie do IC, ale na razie cisza :) Może też napiszę do CS o jakieś sprawdzenie konta.

Pozdrawki
BHoleVX

sygn.png.c4efbbba4bad9acc32e1f37d60e375b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Miałem AMD Phenom II X4 965 BE + HD6850, czyli w teorii słabszą konfigurację i kulawo ale jakoś mi działało.

Nic mi w życiu tak nie wyszło jak włosy.

JAX0wAC1.jpg

Lepiej dobrze zjeść, niż podobać się byle komu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Hej!

Wysłałem zgłoszenie do CS, żeby sprawdzili moje konto w kwestii jakiś dziwnych ustawień które mogą powodować problemy z dostępem do Alfa 2.0. Podałem też numer zgłoszenia w IC - SC-3038, gdzie podobny problem zgłosiło około 80 osób. Ludzie mają różne procki i grafiki, różne systemy, więc możliwe, że problem leży po stronie samych kont.

Na razie dostałem "numer sprawy" :) 
Teraz czekam na odpowiedź.

Pozdrawki
BHoleVX

sygn.png.c4efbbba4bad9acc32e1f37d60e375b

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Popaczmy: Pobrałem (wreszcie) ponownie SC.

Odpaliłem grę, potestowałem, i (wyłączając oczywistości typowe dla alfy), to przy szkoleniu u Gill'a to często miałem zawiechę na 30 sekund. Też tak macie?

en-1-combined-a.png

To jest puste, ciągnie się w nieskończoność i… O mój Boże, tam jest pełno gwiazd! - Arthur C. Clarke

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Na laptopie wlazłem do Hangaru bo nowszy procek, oczywiście nie da się grać bo muli strasznie.

Na starym kompie Arena Comander i Area18- Arc Corp chodzi stabilnie. Do pulpitu wyrzuca przy Hangarze i  Port OLisar - czyli  w tych modułach zapomnieli napisać pod procki starsze ( ale nie oznacza , że złe - Planetside2 chodzi  prawie na maksymalnych ustawieniach).

Napisałem do nich i widzialem  , że gracze  z tymi prockami Q9xxx mają podobne problemy.

Przy okazji świetna płyta pokazała się pod Procesory Skylake (bo zaczynam powaznie  o tym myśleć)  ASRock Fatal1ty Z170 Professional Gaming i7 

Ma  3 porty m.2 ultra (v3  daje tranfer 6 krotnie większy niż standartowe SDD). Ceny dysków na m.2 ultra spadają 250 GB można już kupić za 780 zł  a kosztowały 2000.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Gdzieś już czytałem jak ktoś żali się na tych z suportu, że od 3 tygodni wysyłają mu tylko maile mówiące o tym, że są zawaleni robotą i trzeba uzbroić się w cierpliwość. Ja też już pierwszy otrzymałem.

Mike Meaden (Cloud Imperium Games)

Dec 18, 11:15

Hello Everyone!

Thanks for your support request.

We would like to alert you to the fact that we are currently experiencing an unusually high load of tickets causing severe delays in getting replies out to you.

Please rest assured that we have your ticket and will get to you as quickly as is humanly possible.

Your patience and understanding with us during this busy time is greatly appreciated!

Thanks,
Mike

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Również czekam na odpowiedź (w sprawie zakupu Idrs-a) ale na razie to moja jednostronna korespondencja bo oprócz tego co wyżej od Mike Madena cisza ze strony CIG.

Oczywiście w trakcie oczekiwania anulowali mi zakup :devil: ciekaw jestem jak to się rozwinie i po cichu liczę, że może do końca roku dostanę odpowiedź ... 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez Mati
      Tak przewrotnie zapytam:
      Skoro parafrazując klasyka "I nie ma tu już nikogo" to kto teraz zgasi światło?

• Przez Frosty
      Sprzedam konto w Star Citizen.
      W skład wchodzi:
      - paczka z Aurorą MR (24 miesiące ubezpieczenia);
      - Dragonfly Black ( Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 
    • Przez number10
      Cześć, ostatnimi czasy myślę coraz bardziej nad poszerzeniem swojej floty, jedyne co mnie powstrzymuje to dosyć wysokie ceny jak na grę,  z tym związane jest moje pytanie. Jakie są wasze triki na obniżenie ceny? Podzielcie się proszę swoimi sposobami na oszczędzanie. Wprowadzam ten temat do poradników aby inni gracze również mogli  przeczytać wszystkie porady. 
    • Przez Riddick88
      Witajcie. Chciałbym odzyskać pieniądze za grę i w mojej paczce mam opcje exchange i mam napisane 
      ATTENTION
      You are about to exchange your PACKAGE - AURORA MR SC STARTER pledge.
      This will remove the pledge, including any upgrades (such as customizations or CCUs) from your account awarding $195.00 USD in store credit.
      This process is intended to be final, although some pledges may be available for reacquisition using the BuyBack system, if applicable and as long as the BuyBack system remains available. Items acquired with the use of store credits are BOUND TO YOUR ACCOUNT and non-giftable.
      WARNING!
      SOME LIMITED AVAILABILITY ITEMS INCLUDED OR CONTAINED WITHIN THE EXCHANGED PLEDGE ARE PERMANENTLY RELINQUISHED.
      Type in your password to confirm:

Jak mi przejdą te pieniądze do kredytów mogę je jakoś przelać na konto??

• Przez Candidate
      Możecie polecić jakieś dobre miejscówki do kopania Prospectorem?
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności