Skocz do zawartości
Dako

Anniversary sale 2015 (czwartek 19.11.15)

Rekomendowane odpowiedzi

Ponieważ już za tydzień zaczyna się Anniversary sale 2015 krótkie info od Bena:

Zorganizowany z tego tytułu livestream będzie trwał 3 godziny rozpocznie się u nas w czwartek 19 Nov 2015 o godzinie 20:00 

Będzie Chris, Sandi, nowe video i dużo nowego materiału do pokazania ...

ps.

Niestety nie wiadomo jeszcze co będzie do kupienia i co nowego się pojawi.

W zeszłym roku był Javelin to może teraz będzie nowa koncepcyjna korweta a może tylko Crucible ?

Może z tej okazji w Hangarze pojawią się nowe wersje Cutlassa, Connie oraz Freelancera? Że nie wspomnę o Reliancie i Heraldzie.

Ja osobiście liczę na ponowne pojawienie się Banu (choć sam nie jestem pewien czy go potrzebuję czy tylko mi się podoba :tongue: )...

A jakie są wasze oczekiwania/plany zakupów?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm, jak będą jakieś małe popierdułki z LTI to przepadłem

Tak samo, coś co będzie do 50$ z LTI  , to biorę aby potem zrobić UPG.

Banu mam ale z 2 letnim ubezpieczeniem z ubiegłego roku , jak zrobią kiedyś upg , to go przetopię i zrobię nowy z taniego LTI.

Zobaczymy co zaoferują  - na ten cel specjanie  kupilem wcześniej statuetki.

Edytowane przez Drus4

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Carrack! Tanie popierdółki z LTI! CCU z tanich popierdółek do wszystkiego co mam teraz, by mieć all LTI! Gadająca Głowa CR do statku jako ozdoba! 1 Milion Mile High Club za ~300$! Nie no z tym ostatnim to czcze marzenia... :teehee: 

Skutki niepożądane obejmują: suchość w ustach, zawroty głowy, mdłości, zatrzymywanie wody, bolesne swędzenie odbytu, halucynacje, demencję, psychozę, śpiączkę, śmierć i cuchnący oddech. Star Citizen nie jest dla każdego. Przed uruchomieniem zapoznaj się z treścią licencji dołączonej do instalatora bądź skonsultuj się z Chrisem lub Benem, gdyż każda gra w fazie pre-alfa niewłaściwie potraktowana zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
 Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 

Cutlassa to dopiero zaczną przerabiać. Niestety :P

Kosmos to całkiem spoko miejsce, można tam mieć w końcu święty spokój... szczególnie jak padnie system podtrzymywania życia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na pewno będą wszystkie statki jakie miały premierę w 2015 roku tylko z 3 letnim ubezpieczeniem, z małymi wyjątkami, a więc:

• Hull A, B, C, D ( bez E )
  • Starfarer Gemini
  • Orion
  • Reliant
  • Starliner
  • Vanguard Warden
  • Vanguard Sentinel
  • Vanguard Harbinger
  • Endeavour Base
  • Endeavour Olimpus, Hope 
  • Endeavour Modules
  • Retaliator Base
  • Retaliator Modules
  • Sabre

UXleTZk.pngATER DRACONES         TOMMY RICH FLEET        STAR CITIZEN POLSKA3W1sLPY.png   
URl3Qun.png?1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam nadzieje że nie dadzą nic taniego z LTI (taniego - tj. <100$). Po tym jak wprowadzili w końcu porządny tryb CCU to bym się chyba skusił i przerobił ten statek na Freelancera, a Freelancera (obecnego, z paczki fizycznej) na Gladiatora...

PS A jak nie będzie LTI, to się pewnie będę zastanawiał czy upgradować Hull B na C...

vim_ad.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Swoją drogą, jak cenowo stał endeavour jak był w sprzedaży?

Edytowane przez Xeroeth

59973c1720a50_Gotowa(poobrbce).png.e3324d3f0cf88a107e142b90ab2a93b0.png

||CASE: TT CORE X9 || MOBO: ASUS X99-A II || CPU: I7-6800k@4.2GHz || GPU: EVGA 3080FTW3 ULTRA || RAM: G.SKILL TRIDENT Z 64GB@3000MHz||
||SSD: SAMSUNG EVO-850 500GB, NVME CORSAIR MP600 1TB || HDD: 2X TOSHIBA 2TB || PSU: EVGA SUPERNOVA 1000W P2 || LCS: 2xHWL BLACK ICE SR2 480 & LAING D5||

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A podczas ostatniej Anniversary Sale była możliwość wymiany przez CCU na statki normalnie nie dostępne w sklepie ?

Edytowane przez Berecik26

Nic mi w życiu tak nie wyszło jak włosy.

JAX0wAC1.jpg

Lepiej dobrze zjeść, niż podobać się byle komu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie, wtedy nie było jeszcze takiego CCU, dało się jedynie przerabiać "z i na" statki hangar Ready.

tecon_ad.png

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs,
and the Universe trying to produce bigger and better idiots.
...
So far, the Universe is winning.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Podczas ostatniego Anniversary Sale była możliwość zakupu zwykłych updatów z podstawowego kadłuba do bardziej unikatowego np: Super Horneta, Cutllassa Blue, Freelancera MIS oraz Origin 350R i M50. Wtedy nie było mechanizmu bezpośredniego updatu do docelowej jednostki ale w najwyżej kilku ruchach można było osiągnąć to samo. 

Edytowane przez Tommy Rich

UXleTZk.pngATER DRACONES         TOMMY RICH FLEET        STAR CITIZEN POLSKA3W1sLPY.png   
URl3Qun.png?1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak długo ostatnim razem trwała wyprzedaż ?

Mam Prepaid Kredit Kard i zęby podładować ją to potrzebuje przynajmniej 4 dni robocze :( na zaksięgowanie.

Nie masz jaj, zostań pantoflarzem...

Masz jaja, to masz własne zdanie. Masz zdanie, to na ich zdanie masz wy****ne.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tydzień? Dobrze pamiętam?

Skutki niepożądane obejmują: suchość w ustach, zawroty głowy, mdłości, zatrzymywanie wody, bolesne swędzenie odbytu, halucynacje, demencję, psychozę, śpiączkę, śmierć i cuchnący oddech. Star Citizen nie jest dla każdego. Przed uruchomieniem zapoznaj się z treścią licencji dołączonej do instalatora bądź skonsultuj się z Chrisem lub Benem, gdyż każda gra w fazie pre-alfa niewłaściwie potraktowana zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W wczorajszym RtV wspomniano (oprócz sprzedaży koncepcyjnej czyli jeden a może nawet trzy nowe statki)  o tematycznej ofercie czyli jeden dzień statki wojskowe, kolejny dzień handlowe, następny dla piratów itp itd (i może na koniec sprzedaży powtórzona łącznie całość ...)

Niekoniecznie wszystko w tym roku będzie dostępne przez cały czas.

Prawdopodobnie więcej na ten temat oraz o ewentualnych cenach dowiemy się na początku tygodnia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Biorąc pod uwagę liczne zmiany jakie w ostatnim czasie zastosował CIG do wielu rzeczy, wierzę w to co napisał @Dako. Tegoroczna wyprzedaż może bardzo różnić się od poprzednich, CIG bardzo chce urozmaicić nam atrakcję - nie wiem tylko czy to wyjdzie krzywej wzrostu funduszy projektu na dobre !

Zresztą, po co gdybać, niebawem sami się o tym przekonamy ;) 

URl3Qun.png?1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie cierpię takich akcji... ;/

Ciekawe czy na koniec dadzą wszystko na raz tak jak Dako mówi, jak nie dadzą to rzeczywiście sprzedaż może nie być dla CIG taka dobra. 

sygn2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie ma szans na AC 2.0 nawet pod koniec Anniversary Sale, ja bym się bardzo cieszył jak by wydali tą wersję choć na serwer PTU tak gdzieś w okolicach nowego roku !

Sorry ale to nie pesymizm tylko wynik chłodnej kalkulacji, nie mniej termin ten byłby niemal zgodny z wcześniejszymi planami CIG co było by dużym osiągnięciem w kwestii dotrzymywania terminów oraz ogromnym skokiem dla całego projektu. W sumie od tego momentu SC, będzie można już bez naciągania faktów nazwać grą ;) 

URl3Qun.png?1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i znamy pierwszy potwierdzony statek z Anniversary Sale, będzie to Anvil Crucible sprzedawany w cenie 350 USD 

Info z dzisiejszego Comm-Link: https://forums.robertsspaceindustries.com/discussion/296354

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakieś grafiki koncepcyjne są? Jaka jest funkcja tego statku? Nic o nim nie wiem...

sygn2.png

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obrazków jeszcze nie ma bo to statek koncepcyjny zobaczymy je w czwartek.

W skrócie "latająca skrzynka narzędziowa" czyli statek naprawczy, latający warsztat ...

Więcej tutaj w info od CR

Anvil Aerospace Crucible – A so-called “flying toolbox,” the Crucible is the ship you want on your side when you suffer an asteroid collision or survive a pirate attack! Structurally, the Crucible consists of a cockpit, drive unit and workshop. The Crucible’s workshop is versatile: it can be used as a base for conducting EVA repairs (complete with requisite tool storage) or it can use magnetic grapplers to attach directly to a ship hull. In this situation, the workshop actually opens to space and allows a repair crew direct access to a damaged ship. The workshop can either maintain artificial gravity or allow for zero-g repair operations, depending on the needs of the mission. The Crucible’s cockpit is also outfitted with an array of repair tools, including dual purpose mounts that can exchange weapons for tractor beams and remote manipulator arms. The Crucible is also part of a larger planned repair system. For larger project, independent sections of support struts and drive units, called the Miller ERS (External Repair Structure), can be locked together to form a sort of scaffolding around a damaged starship, the next best thing to an orbital drydock. A standard ERS unit includes a small drive, thrusters, magnetic attach points and modular hardpoints for mounting tractor beams, repair tools or weapons. ERS segments each have a code defining their shape (P1 = Straight section, P2= Left turn, P3 = Right turn, etc.) with the multiple layouts allowing extensive zero-gravity construction as necessary. In the case of damaged capital ships, like the Navy’s Bengal carriers, hundreds of ERS units might be formed into a latticework serviced by a dozen or more Crucibles.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi