Skocz do zawartości

Pytanie

Na początek, witam, ponownie,

Przez dość długi czas mnie tu nie było, a miałem być, tak przynajmniej sobie założyłem. Jednakowoż brakowało czasu, chęci, hype train na star citizena się powoli wypalał, ale teraz coś wróciło. Zacząłem się interesować grą na nowo, co się z nią dzieje, co jest dostępne itd.

No i przy okazji citizen conu pojawił się kod do free flighta do 25 października. Przez 3 dni pobierałem 30 gigowego giganta i przed chwilą (no przed godziną) właśnie zakończyłem ten proces.

Włączam! Jest, ale jednak nie. Czekałem 20 minut na loading to the game. Zrestartowałem kompa, grę i włączam. Znów loading 10 minut, ale w końcu się włączyło. Widzę (chyba) hangar, mówię: "coś tak nie do końca to, czego oczekiwałem", był jakiś taki trzęsący się, cały czas, nie wiem, może to mi troszkę klatkowało, może grafiki się doczytywała, no nic. Włączyłem na sam początek opcje, ustawiłem grafikę na maxa (no, w sensie na ile mi komp pozwala) itd., klatki, itd. No jest zaczynam iść. Hmm super, nie ma to jak odwrócone sterowanie myszką (lewa strona to prawa strona myszki, itp.). Więc pierwsze pytanie:

1. Czy można zmienić na normalne sterowanie myszką? Rozumiecie, że kiedy ruszam myszką w lewo, to ja jako w grze też obrócę się w lewo? (Uprzedzam pytanie - nie nie mam kontrolera, ani pada, więc na razie muszę się zadowolić tym co mam).

Jakoś przeszedłem po hangarze z głową spuszczoną w dół, będąc nieprzyzwyczajonym do takiego sterowania. Popatrzyłem na statki, no ładne, nie wiedziałem jak do nich wejść itd. Wybieram więc w opcjach flight - trening - take off basic trening. No niech będzie. Zrazu ryknął na mnie ubrany na czarno jegomość pokazując mi jak mam się poruszać. WASD - nie trudno się było domyśleć. Pokazał mi jak sprintować i kazał mi iść do statku. Ja chcąc zobaczyć ten (jednak bardzo ładnie wyglądający) świat, poszedłem za nim, na to zaczął się wydzierać: "WHAT ARE YOU DOING?" Myślę sobie, ok, John Cena, rozumiem. Po tym jak jeszcze kilka razy prawie ogłuchłem, ściszyłem dźwięk do 40 - było ok. Poszedłem do mojego statku, wsiadłem. Trzęsło jak cholera (w sensie, jakbym był cholerykiem, to tak by mną właśnie trzęsło). Siedzę słucham, pokazał mi jak się podczas lotu rozglądać. Ok. Czekam, mówi mi, że otworzy bramę, no to czekam. Nic. Wszedłem do opcji, żeby wyłączyć wibracje, nie pomogło. Czekam dalej. Słucham co on tam mówi i nagle zamilkł. Siedzę. Wchodzę jeszcze raz do opcji, żeby go odbugować. Wracam, wibracji już nie ma, nic się nie rusza, nic nie ma. Ehh. Włączyłem misję jeszcze raz, no to już załadować się nie chciała, czekałem 10 minut. Zrestartowałem grę - can't connect (czy cu). Więc przyszedłem tu. Może wy coś wiecie więcej?

Przyznam szczerze, że ten pierwszy "viewing" na star citizena wywarł na mnie pozytywne i negatywne zarazem wrażenie. Wszystko wygląda ładnie, na początku trochę grafa zabugowana, ale rozumiem, że to alfa. Jednak to, jak wszystko długo się ładuje, a zwłaszcza sterowanie myszą doprowadziło mnie do szewskiej pasji. Więc drugie pytanie:

2.Czy pomoże mi ktoś ogarnąć tę grę, te bugi or whatever. Jako newbie w symulatorach kosmicznych, no, zupełnie sobie nie radzę. A może jestem tylko leniwy?

I trzecie pytanie:

3.Star marine jest dostępne tylko dla posiadaczy zestawu startowego (lub jakiegokolwiek innego zestawu lub statku), tak? Bo u mnie jest nieaktywne, a kiedy wpisywałem kod do free flighta było tam napisane, że ta opcja jest aktualna dla mojej wersji gry i tylko hangar z moimi własnymi statkami jest niedostępny.

Ostatnie pytanie:

4. Czy gdybym się przekonał do kupna SC, i trochę bym go ogarnął, to jest możliwość kupienia paczki startowej z AC passem (raczej mustang alfa) czy lepiej kupić paczkę ze Squadron 42 (gdzie jest tylko aurora) i przetopić tę aurorę na mustanga? Z drugiej strony pomiędzy tymi dwiema paczkami nie wiedzę żadnej różnicy między ofertami. Tylko opis jest pozmieniany.

Proszę o rady i dziękuję

Wasz chlebomat18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

7 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• 0

Od strony technicznej to ktoś inny niech się wypowie.

Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 

Z ostatnich newsów wynika że na dnaich ma zniknąc AC pass, wystarczy posiadanie Beta Access w paczce. 

Z najtańszych pakietów, czyli Mustang Alpha i Aurora MR AC to oba mają AC pass, Squadron 42 oraz Beta Access, więc tylko kwestia decyzji co do statku, co wolisz  Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. /emoticons/default_wink.png">

Edytowane przez Tecon
poprawa llinków

tecon_ad.png

Programming today is a race between software engineers striving to build bigger and better idiot-proof programs,
and the Universe trying to produce bigger and better idiots.
...
So far, the Universe is winning.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Co do myszki, dalej nie znalazłem rozwiązania, czekam.

Z tą bramą już wiem o co chodzi, natomiast coś pokićkałem i chciałem się rozejrzeć, a przekręciłem statek do górny skrzydłami :P Ale już zcaję, thx

Ze star marine, ok, let this be.

Jeżeli się więc zdecyduję, to kupię mustanga alfę, będzie chyba najlepszy (w pakiecie startowym). Nie chcę na chwilę obecną przepłącac na statki, kiedy gra jeszcze nie wyszła i nie wiadomo jak to będzie wyglądać, a poza tym, kto będzie pracował na statkach AD?

XD

Dzięki wielkie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0
Gość

Podaj specyfikacje swojego kompa, bo rzeczy o których piszesz słyszę pierwszy raz. Wina leży po stronie hardware/software i nie mam tu na myśli gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

1. Nawet nie kojarzę opcji ze zmianą orientacji myszki i chyba pierwszy raz o tym słyszę.

2. TS i forum to jakoś to będzie.

3. Jak Tecon wspomniał jeszcze go nie ma.

4. Mustang, Aurora jeden pies. Można je i tak w nieskończoność zamieniać w siebie (przynajmniej się dało, bo nadal nie jestem pewien co do nowego CCU). Pakiet jest ten sam tylko przeznaczenie statków trochę inne.

Dmger ma pewnie rację, ja osobiście mam piecyk poniżej wymagań, ale jakoś tam idzie. 
Makabryczne loadingi to u mnie norma, ale podobno nawet na SSD to jest chwilka. No i lagi - za pierwszym razem podczas treningu zaczęło mnie rzucać po ścianach jak leciutko do góry chciałem podlecieć ^^

"Strzeżcie się rozczarowań, bo pozory mylą. Takimi, jakimi
wydają się być, rzeczy są rzadko. A kobiety nigdy"

amberlight_ad.png

Mój referral: STAR-ZZXF-MJF6

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Może invert mouse masz załączone, ale to domyślnie jest na off. Ewentualnie za słaby komputer z tym trzęsieniem się. Też pierwsze słyszę o takich przypadkach.

Skutki niepożądane obejmują: suchość w ustach, zawroty głowy, mdłości, zatrzymywanie wody, bolesne swędzenie odbytu, halucynacje, demencję, psychozę, śpiączkę, śmierć i cuchnący oddech. Star Citizen nie jest dla każdego. Przed uruchomieniem zapoznaj się z treścią licencji dołączonej do instalatora bądź skonsultuj się z Chrisem lub Benem, gdyż każda gra w fazie pre-alfa niewłaściwie potraktowana zagraża Twojemu życiu lub zdrowiu.

drunk.gif

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Dal porządku na przyszłość - 1 pytanie - 1 temat. Bo burdel się robi i nowy użytkownik nic tu nie znajdzie.

Jakiś post jest interesujący, pomocny, zabawny, denerwujący? Skorzystaj z systemu reakcji - autor będzie mieć większą motywację, by napisać kolejne lub się poprawić! Masz pytanie do admina? Zajrzyj tutaj.

:miecio: :ad: sig_neb.png :ad: :miecio: 

banner-discord-ga-ad-scpl.png
Power tends to corrupt; absolute power corrupts absolutely. - Lord Acton
Frankly, my dear, I don't give a damn. - Rhett Butler

I am the Law. - Judge Dredd

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
  • 0

Co do myszki - cóż - będę się musiał przyzwyczaić.

A co do trzęsień, udało mi się to wyłączyć, nie wiem dlaczego, ale jak jest włączona cinematic camera (a była domyślnie włączona) zaczyna mną trząść, wyłączyłem i wszystko działa jak cacy. Co do ładowania to znalazłem sposób - włączam od razu alt tab - alt tab i powrót do gry i załącza się w max 2 minutki. Co do rzucania po ścianach, przy treningu - też to mam, ale zauważyłem, że to dlatego, że za daleko wysuwam statek i nie chciało załączyć starting pada. Obczaiłem i już wiem co i jak.

Więc jedynym problemem jest orientacja myszki, spróbuję zobaczyć to, co napisał quelen, może mam to włączone domyślnie? Nie wiem.

Tak czy inaczej dzięki wielkie. Temat do zamknięcia bo trochę się wyjaśniło samo, trochę mi pomogliście, a gdyby coś jeszcze, to popatrzę na forum.

Chlebomat18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Podobna zawartość

• Przez Mati
      Tak przewrotnie zapytam:
      Skoro parafrazując klasyka "I nie ma tu już nikogo" to kto teraz zgasi światło?

• Przez Frosty
      Sprzedam konto w Star Citizen.
      W skład wchodzi:
      - paczka z Aurorą MR (24 miesiące ubezpieczenia);
      - Dragonfly Black ( Zaloguj się aby zobaczyć tę zawartość. 
    • Przez number10
      Cześć, ostatnimi czasy myślę coraz bardziej nad poszerzeniem swojej floty, jedyne co mnie powstrzymuje to dosyć wysokie ceny jak na grę,  z tym związane jest moje pytanie. Jakie są wasze triki na obniżenie ceny? Podzielcie się proszę swoimi sposobami na oszczędzanie. Wprowadzam ten temat do poradników aby inni gracze również mogli  przeczytać wszystkie porady. 
    • Przez Riddick88
      Witajcie. Chciałbym odzyskać pieniądze za grę i w mojej paczce mam opcje exchange i mam napisane 
      ATTENTION
      You are about to exchange your PACKAGE - AURORA MR SC STARTER pledge.
      This will remove the pledge, including any upgrades (such as customizations or CCUs) from your account awarding $195.00 USD in store credit.
      This process is intended to be final, although some pledges may be available for reacquisition using the BuyBack system, if applicable and as long as the BuyBack system remains available. Items acquired with the use of store credits are BOUND TO YOUR ACCOUNT and non-giftable.
      WARNING!
      SOME LIMITED AVAILABILITY ITEMS INCLUDED OR CONTAINED WITHIN THE EXCHANGED PLEDGE ARE PERMANENTLY RELINQUISHED.
      Type in your password to confirm:

Jak mi przejdą te pieniądze do kredytów mogę je jakoś przelać na konto??

• Przez Candidate
      Możecie polecić jakieś dobre miejscówki do kopania Prospectorem?
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Polityka prywatności